zaterdag 16 feb: smokkelhoek h3 – mevo 80 h1

Meestal spelen we op vrijdag, maar de uitwedstrijd tegen smokkelhoek is altijd op de zaterdag. Dit is niet altijd even makkelijk; vaak zijn er afmeldingen. Nu van Richard en Marijn. We konden toch met acht man naar kapelle.

De wedstrijd voor de onze is niet door gegaan………. en dat betekende dus dat onze scheidsrechters niet aanwezig waren. Er zal vast een goede reden voor zijn, maar jammer is het wel. Na overleg met smokkelhoek, zou 1 persoon van hun en 1 van ons fluiten. Dit kon de hele wedstrijd zijn of per kwart of…….. In ieder geval heeft john 3 kwarten gefloten en gydo 1; waarvoor dank jongens. Dit zeggen we ook tegen de scheidsrechter van smokkelhoek! Anders gaat de wedstrijd gewoon niet door en kan deze overnieuw gespeeld worden. Door dit hele gedoe kreeg klaasjan ook meer speelminuten. Dank voor je bereidheid.

Het eerste kwart was een beetje aftasten. Paar schoten die niet vielen aan onze kant. Smokkelhoek miste twee vrije worpen, waardoor de stand 6-4 was. Vervolgens onderschepte de thuisspelende ploeg de bal een paar keer achter elkaar en lopen ze uit. Echt te makkelijk balverlies van onze kant. Wij scoorden ook maar 1 vrije worp van 4…………..Stand 14-10.

Tweede kwart niet veel anders kwa spelbeeld. Wel moet gezegd worden, dat smokkelhoek fanatieker was met rebounden; zij wilden de bal echt wel hebben. Die inzet moeten wij ook laten zien. Verdedigend lukte het dus van onze kant niet. Ook hun aanvalsspel was ons bekend en toch konden we er niet tussen zitten. Vervolgens leiden we nog steeds veel balverlies en missen lay-ups………………….waardoor de ruststand 31-18 was.

Na de 10-minuten-rust (die wij echt wel nodig hadden), kregen we iets meer tijd om onze aanvallen te spelen. Hierdoor scoorden we ook beter en zat er logica in ons aanvalsspel. Goede acties van michiel, goede schoten van klaasjan. Dat was het dan ook wel. We konden verdedigend niet veel brengen en de mannen van smokkelhoek gingen dus rustig door met scoren. Zij varieerden duidelijk tussen fastbreaks en spelletjes spelen. Stand in dit kwart was 16-12.

Het laatste kwart hebben we nog zone gespeeld. Verrassend was dit wel; maar veel meer dan een kleine verwarring bij de thuisspelende ploeg leverde dit niet op. Een minuut later werden alweer het spel tegen onze zoneverdediging gespeeld. Aanvallend was de accu op. We konden niet meer als team aanvallen. Wanneer we terug moesten verdedigen ging dit ook te langzaam. Het leverde niet de gewenste resultaten op. Weinig scores van onze kant en een vijfde fout van ruud. Eindstand: 69-34 voor smokkelhoek.

Smokkelhoek de terechte winnaar. Voor ons een wedstrijd om snel te vergeten. Beter gezegd om aan te werken. Denk veel al aan basis dingen. Van elkaar weten wie wat doet, wie wat kan. Maar ook wie iets niet doet, wie iets niet kan. Op zeker passen, geen onnodig balverlies. Niet voor eigen basket altijd maar op baloe uitverdedigen……… Daar gaan we lekker mee aan de slag; maandag en dinsdag op de training met zijn allen!!

patrick: 2 punten en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld in kapelle op het centercourt; dit speelveld is zeker voor herhaling vatbaar!