vrijdag 9 februari: mevo 80 H – marathon H2

Even een paar weken geen wedstrijden  gehad, maar nu mochten we weer aantreden tegen de mannen van marathon 2. Tegen het eerste team hebben we 2x (vrij) kansloos verloren. Maar de vorige wedstrijd tegen het tweede team, hadden we gewonnen. Ondanks enkele afzeggingen hadder we er dus gewoon -dik zin aan- om er een goede basketbalavond van te maken!

Verrassend begonnen wij de wedstrijd met een zoneverdediging. Dit leek handig; geen schutters gezien in hun warmingup. Zo pakte het ook uit. FF zoeken aan vlissingse kant en schoten die er zeker niet in gingen. Aan onze kant gingen de schoten er zeker wel in; de man van het eerste kwart aan mevokant: DNZ. Makkelijk schietend en scorend: 8 punten dit kwart voor hem. Wat verder primma ging was het guard-werk van dennis, niels en chris. Goed op balbezit spelend en ruimtelatend rond de bucket voor de andere medespelers. We liepen lekker uit via 10-4 naar 18-10. Ook nog een paar fastbreaks gezien. Viel niets op aan te merken. Marathon had geen antwoord.

Tweede kwart geen aanpassingen aan onze kant. Marathon had ondertussen wel een ander plan bedacht. Er gingen zeker nog veel schoten mis, maar er werd meer gescoord. Ook door inside-acties waar wij geen antwoord op hadden. Verder was het opvallend dat wij niet scoorden. Zelfs de meest simpele ballen werden collectief gemist. Hierdoor liep de bezoekende ploeg behoorlijk in. Via een time-out wilden we ons wel aanpassen, maar het lukte niet. Toch zeker ook de verdienste van de mannen van marathon. We gingen rusten met een stand van 22-26 …  pindakaas …

In de rust ff een nieuw strijdplan bedacht. Zo kon het niet verder gaan; dat was een ding wat zeker was.

Derde kwart in ieder geval fris en frutig proberen te spelen en een man-to-man-verdediging.  Ook wilden we een beetje druk zetten op hun guard (s). Dat was het plan, maar … kwam er helemaal niet uit … Time-out aangevraagd; koppen bij elkaar en nog een keer proberen. We konden het niet omzetten en marathon ging hier prima mee om. De vrije man werd gevonden en ook hun inside-acties waren rendabel. Aanvallend gingen we gewoon in de malaise mee: simpele schoten gingen mis, zowel van afstand als van onder het bord. Hierdoor ging het dus hard met de score … voor marathon … 26-49 stond er aan het einde van het derde kwart. Dus v-i-e-r hele punten voor ons in 10 minuten. Tel het tweede kwart er bij op: 8 punten in 20 minuten basketbal. Niet omdat we geen kansen hadden; wel omdat we ze er collectief NIET ingooiden…

Vierde kwart wilden we toch wel ff laten zien, dat we en kunnen basketballen en kunnen scoren. We gingen weer over naar een zoneverdediging. Dat was lekker; veel schoten van marathon gingen mis en wij pakten de rebound. Aanvallen lieten we collectief wat zien. Dennis weer van afstand, henk van een iets kleinere afstand. Chris en niels door de actie. Eigenlijk kwam iedereen op het -sheet- We pakten dit kwart dus ook duidelijk! 11-9. Was natuurlijk niet voldoende voor de overwinning. Deze ging terecht en verdiend naar de mannen van marathon 2: 37-58.

18-10, 4-14, 4-23 en 11-9 waren de kwartstanden. Tja, dat zorgt voor stof om over na te denken. Dat zullen we zeker doen, maar niet te lang. Want vrijdag as spelen we alweer tegen de dudes van souburg. Die komen niet alleen voor de bitterballen naar westerschouwen, maar ook voor 2 punten. En dat zijn precies die dingen, waarvoor wij ook gaan spelen … dus een goede spannende basketbalavond gegarandeerd … !

Thx voor het fluiten, richting de scheidsrechters. Thx aan martin, ijsbrand en pietertje voor het oplossen van de tafel- en scheidsrechtersproblemen. Verder geen problemen en geen bijzonderheden tijdens de wedstrijd zelf; ook de verdiensten van beiden ploegen!