vrijdag 8 november: mevo 80 h1 – volharding h3

Een op papier makkelijke wedstrijd tegen de mannen uit Goes. Maar…… een probleempje hadden wij in ieder geval vooraf. Ruud nog steeds geblesseerd en BJ daar bij gekomen. Voor BJ gaat het waarschijnlijk weer verder in 2014. Kop omhoog en voet omhoog: beterschap! Richard wilde in ieder geval graag mee doen, waarvoor dank: thumbs up!

Volharding heeft 1 herenteam terug moeten trekken uit de competitie van de drie; vandaar een paar -nieuwe- gezichten voor ons bij heren 3.

Dat was nog niet alles. 2025 uur…… en we voelden hem al aankomen …….. geen scheidsrechters om 2030 uur. Gelukkig zit Martin aan de tafel, liep Patrick in de zaal en was Volharding ook zo flexibel om een scheidsrechter te leveren.

Zo, eindelijk actie! Gelijk vol in de strijd aan beide kanten. Maar hierdoor ook behoorlijk balverlies aan beide kanten. Het nivo was -bescheiden-. Na 5 minuten kwamen de geplande scheidsrechters van Marathon, zodat deze de wedstrijd verder floten. Nog een drietje van baloe gezien en verder scores van het hele team. Score ging van 11-10 naar 15-13 in ons voordeel. Niet echt -appeltje-eitje-.

Tweede kwart wilden we dan toch proberen een echte voorsprong te pakken. Dit viel tegen. De individuele klasse van Volharding werd regelmatig tentoongesteld. Goede drives en inside-actie. Verdedigend hadden we niet alles onder controle. Ook nog regelmatig een pick-n-roll; dit duurde even eer dat we dit door hadden. Ondertussen scoorde Baloe weer van afstand en waren Ko met afstandsschoten en Michiel met inside-acties de scorende mensen aan onze kant, gelukkig! Stand 20-19 nog steeds in ons voordeel. Dan in 4 minuten tijd steals aan onze kant en gemiste schoten van Volharding. Van 20-19 bam 30-19 en rust.

Dat was nog eens even lekker pauzeren. Volharding moest nu komen en misschien zouden wij er ons voordeel mee kunnen doen?! Jankees liep ondertussen een beetje te -trekkebenen-. Afwachten of hij nog verder kon spelen.

Derde kwart een zoneverdediging tegen. Het tempo ging gelijk behoorlijk uit de wedstrijd. We hebben al zo vaak getraind op de aanval hier tegen en toch is de omschakeling dan weer eens moeilijk. Schoten vielen goed van Ko. Verder een demootje: Hoe behoud ik de bal bij mij! van Michel. Hij was wel te stoppen door een fout, maar ook dan was hij de bal nog niet kwijt. Ook dit kwart was voor ons: stand 48-34.

Laatste kwart mochten we het niet meer uit handen geven. Begin was lekker: drietje van Jankees (met zijn tanden op elkaar). Dan moet ik ook vermelden dat er ook schotpogingen waren van deze en genen waarbij er HELEMAAL NIETS geraakt werd! En dus balverlies……………. 55-41 in ons voordeel. Richard met 5 fouten eruit. Maar de wedstrijd was gelopen. Volharding had geen powerr meer om nog iets te kunnen forceren. Michiel scoorde in de laatste twee minuten nog 4 punten. Eindstand: 62-49.

Terechte overwinning voor ons. Maar makkelijk was tie niet. Volharding wist ons behoorlijk uit ons spel te halen. Maar toch de punten thuis gehouden. Nog een dikke dank naar ons thuispubliek; luidruchtig en duidelijk aanwezig! NICE! Ook na afloop overigens…………………

richard: 0 punten en 5 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het fantastische sportcomplex Westerschouwen, waar vrijdag 22 november de volgende thuiswedstrijd is. Deze nu al memorabel is: mevo 80 h2-  mevo 80 h1…………………….nice!