vrijdag 8 jan: mevo 80 H – smokkelhoek H2

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. De beide herencompetities in zeeland zijn hetzelfde gebleven. Hierdoor spelen we dus nog een keer, 2x tegen dezelfde tegenstanders. Dus 8 gegarandeerd spannende wedstrijden …..

Het mevo-dreamteam was bijna compleet (alleen richard niet), waardoor we met 9 man waren. Aan smokkelhoekkant ook een compleet team (smokkelhoek 1 en 3 speelden niet). Maar de scheidsrechters waren nog niet gesignaleerd. Op de 1 of andere manier was martin al een beetje op de hoogte en was hij bereid om met henk te fluiten. Smokkelhoek vond dit ook primma. Thx dudes; dankzij jullie kon de wedstrijd doorgaan!

We begonnen de wedstrijd, dit keer, gelijk vanaf het begin goed. De eerste score door dennis. Het spel golfde op en neer, met iets degelijker basketbal aan mevokant. Via 6-6 naar 10-8 en aan het einde van het kwart 15-11 op het scorebord. Goed kwart van onze kant, met scores van eigenlijk iedereen. Baloe, dennis, ruud, klaasjan en ko.

Tweede kwart herpakte smokkelhoek zich goed. Er werd ook slecht verdedigd. De vrije man, met actie werd te makkelijk gevonden. In deze periode scoorde ko er toch nog een paar, waardoor we onze voorsprong konden handhaven. Dan een paar te enthousiaste acties aan mevokant, waardoor we onnodig balverlies hadden en ook misten. De bezoekende partij vond de vrije man elke keer weer en pakte dit kwart terecht met 18-24. We gingen dus rusten met een 33-35 achterstand.

De malaise hield in het derde kwart aan. De mevo-loopjes werden niet meer tentoongesteld en er werd, een periode, slecht van afstand geschoten. Smokkelhoek wist hier goed mee om te gaan en scoorden er op los. Jammer was dat de stand ging via 35-41 naar 39-47. Ook jammer was dat een wedstrijdsituatie niet werd begrepen door enkelen, waaronder de scheidsrechters. BJ krijgt een tik in-op zijn gezicht, dat niet gezien wordt. Ruud houdt de bal vast om de wedstrijd te onderbreken. Vervolgens wordt er gefloten voor 8 seconden (omdat de bal niet van de eigen helft naar de aanvalshelft is gekomen). We denken wel dat we op nba-nivo basketballen, maar het is nog altijd -maar- de zeeuwse klasse! Sportiviteit en een beetje aan elkaar denken kan geen kwaad! Klaasjan gooide er van afstand nog een paar in, evenals dennis. Maar het resulteerde wel in een 46-55 achterstand.

Laatste kwart moest er toch iets gebeuren, wilden we nog winnen. De verdediging werd fanatieker. We pakten een paar steals. De vrije worpen aan kapelse kant gingen er ook niet meer allemaal in. Aanvallende fouten werden ook gezien en gefloten. Door steals en goede inside-actie van ko kwamen we terug naar 52-57. Behoorlijk snel door naar 60-61. Het publiek was ondertussen ook (of nog?!) fanatieker geworden, zowel jong als oud 🙂 Dan toch een slechte pass aan mevokant en een misser van afstand waardoor de stand 60-64 was, met nog 1 minuut te spelen. Laatste wedstrijden hebben we het niet kunnen laten zien, maar nu wel. Fanatiek verdededigen, met een nuttige fout (door de foutenlast). Smokkelhoek moet dan vrije worpen nemen en vervolgens hopen wij dat er gemist wordt. Zo was het ook! En dat was primma! Alleen dan moeten wij zelf wel scoren……….. en dat gebeurde niet. De laatste minuut was spannend (en toch ook wel enigszins chaotisch), waarin deze en gene het best moeilijk hadden. En………..na 4x 10 minuten mevo toch met lege handen stond. Het is 62-66 geworden……………

Een spannende basketbalavond voor alles en iedereen! Wel de goede tactiek laten zien in de laatste 1-2 minuten. Maar toch met lege handen de wedstrijd beeindigd. Maar dan is er toch onze eigen voorzittert, die ervoor zorgt dat we in ieder geval niet met lege magen naar huis moesten. Thx! Zeker BJ wist dit errug te waarderen………… 🙂

Volgende week tegen de mannen van marathon in vlissingen: opnieuw kontschoppen! Hopelijk dit keer wel 2 punten in da pocket!

henk: gefloten; thx dude!

De wedstrijd is gespeeld in sportcentrum westerschouwen, waar een nieuw sponsorbord langs het veld stond: profile tyrecenter rinus roon! N-I-C-E!

Verder hebben de mannen van mevo, ondanks de verloren wedstrijd, toch het licht uitgedaan…………………..ben benieuwd wat het wordt, als we weer eens een wedstrijd winnen…………….:-)