vrijdag 7 maart: souburg H2-mevo 80 H1

De tweede uitwedstrijd tegen souburg. We hadden er zin aan! Zeker, omdat we de eerste hadden verloren…………. Michiel was er niet bij; hij zit dik in de powder…..

We waren een half uurtje eerder weggegaan om de wedstrijd van souburg 1 nog even te zien. Dus we waren ruim op tijd en konden gelijk aan de warming up na het eindsignaal van deze wedstrijd. Een aantal mensen van souburg 1 bleven ook gewoon staan en speelden mee met het tweede team.

Souburg begon goed aan de wedstrijd; twee drietjes en nog een score. Hierdoor liepen wij gelijk achter de feiten aan 8-4. Vooral tegen hun centers hadden we het moeilijk. BJ wist nog te scoren van afstand en van de vrije-worp-lijn, waardoor de stand aan het einde van het eerste kwart 14-7 voor de thuisspelende ploeg was.

Het tweede kwart startten we duidelijk beter. Goede aanvallen met veel beweging waardoor ruud en vooral ko scoorden. Via 14-10 naar 16-15; dat was een goede sessie. Souburg herpakte zich en scoorde ook een paar keer van afstand. Dat was iets wat bij ons niet mee zat. Klaasjan en baloe laten het elke keer zien op de training en in de wedstrijden, maar vanavond gewoon geen deuk in een pakkie botert……… Nog een fijne layup van klaasjan in de laatste seconde zorgde er voor dat we gingen rusten met een 24-23 stand voor souburg.

Tweede helft gewoon doorspelen zou je zeggen. Toch weer niet scherp genoeg; simpel balverlies, te ingewikkeld willen aanvallen. Moet ook zeggen dat souburg goede steals had. In ieder geval ga je dan van 24-23 naar 29-23 en 33-25. We zijn dan gelukkig wel als team gegroeid en blijven ons spel spelen. Verdedigend stonden we beter. We konden een aantal keer behoorlijk pressen en daardoor hun centers in de problemen brengen. Door met zijn allen te blijven scoren kom je terug naar een 34-34 stand! Einde van dit kwart 38-36.

Spannend was het in ieder geval. De scheidsrechters hadden alles onder controle en floten gewoon een degelijke wedstrijd. Het fysieke onder het bord ligt ons gewoon niet. Wij hebben daar niet de mensen en de kiloos voor. Plus dat wij willen basketballen en niet alleen maar rechtdoor willen gaan…………. Dit blijft altijd een lastig punt; zeker ook om te fluiten.

Goed; het laatste kwart. Vind wel dat wij conditioneel fitter waren dan souburg. Afwachten of we dit ook om konden zetten in een voorsprong. De verdedigingen stonden goed aan beide kanten. Souburg hield ons aardig weg van de basket, waardoor we de loopspelletjes van afstand moesten laten zien; lastig. De powerr bij souburg was minder geworden. Wij konden ook goed druk zetten in onze verdediging. Jammer dat we dan steals maken en gelijk de bal weggeven door te ingewikkeld te willen doen. Via 40-40 naar 42-42 en dan een drietje…………..niet door baloe maar door een souburger. Jankees had nog een time-out aangevraagd met nog 2 minuten te gaan. Tactiek was duidelijk. Gewoon degelijk basketballen, waardoor wij onze punten zouden maken en souburg vast en zeker nog wel een keer de bal weg zou geven. De scores vielen niet. Center van souburg miste nog fijn een vrije worp. Driepuntspoging van baloe: mis…………….maar wel een fout gemaakt bij de stand van 46-44 en 16 seconden te gaan. Drie vrije worpen voor ons……………. Eerste mis 46-44…………… tweede raak 46-45! Laatste…………..mis en een fanatieke rebound voor ….. souburg. Pass, pass en balbezit voor hun adhd-man waardoor we er niet meer aan konden komen. 46-45 verloren………….

Een spannende wedstrijd, met inzet aan beide kanten. Basketbaltechnisch misschien niet super, maar wel regelmatig goede acties gezien aan beide kanten. De afstandsschoten vielen bij souburg niet allemaal, maar wel beter dan aan onze kant. Bij ons vielen deze gewoon niet. Souburg de terechte winnaar? Gezien de stand wel, maar het had ook andersom kunnen zijn.

Voor ons? We hebben ons best gedaan. Nog drie wedstrijden te gaan en souburg op 4 punten achterstand. Voorwaarts en volharding 2 ook op achterstand. (de uitslag van deze onderlinge wedstrijd was nog niet bekend). We hebben het in eigen hand. Dus we mogen het lekker laten zien in de aankomende 3 thuiswedstrijden! Publiek is welkom!

scores:

ko: 14 punten en 2 fouten

klaasjan: 8 punten en 2 fouten

ruud: 7 punten en 3 fouten en 1 appel-peren-milkshake … on the site…

marijn: 6 punten en 0 fouten

bj: 5 punten en 2 fouten

baloe: 3 punten en 1 fout en 1 appel-peren-milkshake-xl

jankees: 2 punten en 3 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het pittoreske souburg, waar de belijning uptodate is, maar de muren nog steeds zo staan zoals altijd: dicht op het veld.