vrijdag 6 november: mevo 80 H – souburg H1

Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Nu tegen de mannen uit souburg. De uitwedstrijd hadden we (verrassend?!) gewonnen. Dus vol goede moed op ons eigen -grote- veld tegen………..5 man van souburg…….

De eerste scores gingen over en weer. Ko voor mevo op de fastbreak en vanaf de vrije-worp-lijn. Gelijk vanaf het begin was duidelijk dat de bezoekende partij geen haast had. In 7 seconden de helft over in wandelpas. Ze wilden duidelijk het tempo eruit halen. Na duidelijke passes en geduld werd hun schutter gevonden en werd er gescoord. Aan onze kant viel het schot beduidend minder goed. Zeker halverwege dit kwart werd er en slecht geschoten van afstand en gewoon onzorgvuldig gepasst. Souburg kwam op een 12-17 voorsprong.

Tweede kwart veel van hetzelfde. Hun guards kwamen met het tempo van een schildpad op de aanvalshelft en gingen voor de 1-tegen-1. Hieruit werd of gescoord of de vrije man gevonden. Onze aanvallen gingen wel op tempo, maar hun tactiek bleef gehandhaafd. Maar, de schoten vielen minder goed en ruud en klaasjan pakten vele rebounds. Scores van ko, klaasjan en baloe van afstand verkleinde de achterstand naar 20-24. Mede door gemiste vrije worpen werd de stand 26-24 in ons voordeel. Mooi momentje om te gaan rusten.

Tweede helft moest voor ons worden. Het zou toch een keer ophouden kwa scherpte en energie aan souburgkant!?

Ondertussen myron in het veld voor frisse energie en onrust bij de opbouw van souburg. Dat was het plan. Maar de gewenste onrust kwam niet. Daarvoor wel scores van ruud (van de vrije-worp-lijn) en myron. Ondertussen 34-29 op de borden. Dan twee vrije worpen van klaasjan mis (hoe is het mogelijk; de laatste gemiste kan ik me niet meer herinneren en nu maar 1 van de vier raak’?!). Slechte pass en een goede steal van souburg leverde 6 punten op in de laatste minuut van het derde kwart. Dus een stand van 34-35…………..B-A-L-E-N!

Laatste kwart moest onze conditie de doorslag gaan geven. De afstandsschoten vielen weer aan souburgkant. We stonden erbij en keken ernaar. Aan onze kant werden er aanvallen geforceerd, wat zowel goede acties opleverde als balverlies. Verdedigend werd er weinig geforceerd, behalve de fouten van klaasjan. De press die we probeerde, werd niet door iedereen gezet en souburg ging hier ook goed mee om. Ze stapten bewust buiten de driepuntslijn en behielden balbezit. Met nog 3 minuten te spelen een stand van 40-43. Nog een time-out aan onze kant om te benadrukken dat de tijd echt in ons nadeel wegtikte. Drietje baloe op een lekker moment. Dan in korte tijd vinden ze de vrije man 3x achter elkaar. Terwijl wij er niet doorkomen en dus niet scoren (naar de scheidsrechters kijken en roepen, levert ook geen scores op!). 43-49. Weer drietje van baloe. 46-49 met nog 1 minuut te spelen. Klaasjan met 5 fouten eruit. Twee vrije worpen voor souburg ………..1 score voor souburg. Alles in de laatste minuut. We probeerden de bal te pakken, maar liepen er behoorlijk achteraan. Dan een weggegeven bal door souburg…………….pass naar ko………stapje achteruit voor een drietje …………… score…………. toetert …………..klaar…………..

eindstand: 49-50 voor souburg!

Zakdoekjes waren niet aan te voeren voor ons………..maar we hebben ons zelf weinig te verwijten. Vanaf het begin het tempo geprobeerd in de wedstrijd te houden. Souburg gewoon primma getemporiseerd heeft. Goed geschoten heeft (alleen het tweede kwart minder) en de vrije man goed heeft weten te vinden. Karakter heeft getoond om de wedstrijd zo uit te spelen met 5 man……………petje af………..verdiende overwinning………….

Wij teren dan maar op de overwinning in souburg 🙂

Verder denk ik dat het een spannende avond was en wij nu dus, helaas, aan het korste eind trokken. Allebei de ploegen nu al zin hebben in de twee volgende wedstrijden tegen elkaar, hopelijk met een volledig fit team voor souburg. Dit gaat dan plaatsvinden in de tweede helft van de competitie!

De scheidsrechters hebben goed gefloten. Tuurlijk denken de spelers het wel eens anders en vaak ook beter; zeker in het heetst van de strijd. Maar ze floten gewoon wat ze zagen en dat is altijd goed!

Check ff de stand op www.bcvlissingen.nl. Zooooo spannend is het dus in onze competitie en dat is ………………helemaal hartstikke mooi!

henk: clean sheet

De wedstrijd is gespeeld in ons eigen sportcentrum westerschouwen, waar er in het begin van de avond weer mooi twee velden lagen, inclusief elektronisch scorebord. Thx sportcentrum, Thx edward!