vrijdag 4 maart: mevo 80 H1 – souburg H1

Ondertussen zitten we al weer in maart en krijgt de competitiestand een duidelijke vorm. Eerste helft van de competitie was het errug spannend  en stonden (bijna) alle ploegen op 2 punten van elkaar. Ondertussen staan souburg tweede (van boven) en mevo tweede (van onder). Een mooie gelegenheid om daar met de wedstrijd van vandaag verandering in te brengen! Richard en patrick geblesseerd; wel 8 enthousiaste mevoianen.

Souburg begon de wedstrijd duidelijk goed. Simpel basketbal, met scores van afstand en onder het bord. Een paar cm en vooral een paar kg meer, waren in het voordeel van de bezoekende partij. Aan mevokant wel schoten, maar deze vielen niet. Ze waren of niet scherp genoeg of te geforceerd. Via 2-4 naar 2-9. Het was maar goed dat ko zich er nog tussendoor wist te frommelen, waardoor we in ieder geval op het scorebord stonden. Een beschamende 4-13 stand aan het einde van het eerste kwart.

Het tweede kwart bleef moeizaam aan mevokant. Echt ongelooflijk; op de training doorgenomen hoe we de bal innemen na een tegenscore en dan staan we in de wedstrijd de bal met 3 (!) man in te nemen. En we zijn dus blijkbaar niet in staat om te schakelen, zodat dit 2 man doen?! Ondertussen ging de wedstrijd verder en moesten we het er mee doen. Van afstand scoorden dennis en klaasjan. Maar het bleef lastig tegen de fanatieke zoneverdediging van souburg. Vanuit onze verdediging konden we, helaas, weinig druk uitoefenen. Hierdoor bleven de souburg aanvallen degelijk en geduldig waardoor we dus niet dichterbij kwamen. 6-19 werd uiteindelijk een ruststand van 18-28.

In de rust geprobeerd iets te veranderen. Gehamerd op een fanatieke verdediging na de eerste pass. Ook duidelijk aangeven dat we de bal met twee man moeten innemen om het (bal)tempo hoger te krijgen. Wij maakten wel de betere indruk kwa conditie, maar dit uitte zich niet echt in de score. Dan duurt het 4(!) minuten eer dat wij scoren. Dan loop je dus niet in! Het is dat souburg er dan niet al zijn vrije worpen ingooit. Hierdoor eindigden we het derde kwart met 27-40.

De kans dat souburg dit uit handen geeft is natuurlijk klein. Z on ervaren ploeg die al jaren samen speelt. Maar we wilden het wel proberen in het laatste kwart. Nu konden we opeens wel goed bewegen in onze fanatieke verdediging. We hadden een paar steals en belangrijker; souburg kwam er niet meer door. 37-46 op het scorebord. Het mevopubliek was ook duidelijk aanwezig en zo kwam de wedstrijd dan toch een beetje los. We kozen ook voor driepunters (van ko en baloe), maar misten er helaas toch ook een aantal. Souburg liet zich dan toch verbaal gaan op het veld en er werd zelfs met een bal gegooid na een fluitsignaal! De ervaren en goedfluitende scheidsrechters gingen hier goed mee om: technische fout. Tot daar aan toe niets aan die handje en dan opeens slaat de sfeer om. Dan kan men beter een voorbeeld nemen aan de mini s! Daar hoor en zie je zulke dingen duidelijk niet en wordt er gewoon enthousiast gebasketbald. Zoals het hoort!

De achterstand was al te groot en mevo moest echt gaan forceren in de acties en driepunters. Dit lukte niet en uiteindelijk speelde souburg dan toch makkelijk de wedstrijd uit en namen, terecht, de punten mee naar huis: 41-53…… pindakaas…..

Wij gaan dit seizoen nog een keer op bezoek bij de mannen van souburg. Daar mogen we het nog een keer laten zien. We hebben dit seizoen al een keertje in en van souburg gewonnen. Als we dan vier goede kwarts kunnen laten zien……. Nu waren de kwartstanden: 4-13, 14-15, 9-12 en 14-13……….

Na afloop werd er weer genoten van het sportcentrum-westerschouwen-bitter-garnituur ……………. helaas alleen door souburg….. 🙂

klaasjan: 3 punten en 4 fouten

henk: met de mu18 wedstrijd in de benen (gefloten) en hopend op de bank.

De wedstrijd is gespeeld in het sportcentrum westerschouwen, waar de aanwezigen de zaal al hebben klaargezet voor het minitoernooi voor de volgende dag. Dikke thx!