vrijdag 31 maart: mevo 80 H1 – souburg H1

De strijd tussen de nummers 2 en 3. Bij winst van souburg zou de stand gelijk zijn en zijn ze in goes errug blij. Bij winst van mevo zouden we kwa verliespunten gelijk blijven staan met volharding. Dus spannend vooraf. Afgelopen trainingen ons strijdplan al bepaald en geoefend. Aan mevokant alleen ko afwezig door blessure. Aan souburgkant …….. 5 man?! Zou dit een volharding-taktiekje gaan worden? We hebben weleens eerder tegen 5 man van souburg gespeeld en daar slechte ervaringen meegemaakt. We stonden dus te popelen om dit weer recht te zetten!

Begin was voor ons door een fraaie score van dennis. Vededigend was het even aftasten, wat gelijk afgestrafd werd door souburg. Aanvallend lieten we het zien via sorbet. Eigenlijk liet hij het aan ons zien; goede inside-acties en fijne schoten. zowel van de vrije-worp-lijn als van afstand. leverde fijne punten op. 10 punten dit kwart voor deze baas! Souburg speelde overigens een zoneverdediging. Verdedigend stonden we iets beter; press konden we niet zetten, maar de helpside zeker wel. Een 9-5 stand na 5 minuten. Dan toch goed spel en de vrije man gevonden door souburg. En een paar afstandsschoten die vielen, leverde een 16-14 stand op aan het einde van het eerste kwart.

Tweede kwart kwam er -opeens- nog een souburgeriaan de zaal binnen lopen. Voor ons onverwachts. voor souburg niet; deze dude stond gewoon op het sheet en mocht meespelen. Een drietje van baloe was een lekker begin van dit kwart. De pech sloeg toe aan souburgkant; hun center kwam in botsing met de basketbaltoren en moest de strijd trekkebeenend staken. Hopen dat het meevalt met de blessure en het alleen bij blauwe plekken blijft. Het leverde een wissel op en een ander tactisch aanvallend spel bij souburg. Breed aanvalsveld met de inside-actie of met geduld de vrije man vinden. Wij hadden daar zo onze problemen mee. Aanvallend gingen we best lekker. Richard op de fastbreak met mach8. maar ook al zijn vrije worpen erin (het waren er twee…). Hoogtepuntje van dit kwart was toch ook wel de fantastische pass van klaasjan op ruud … diplomatisch geschreven voor een gruwelijke airbal die toevallig in de handen van ruud komt, en deze simpel afmaakt. Ruststand 33-24,

Dan rust. Ik weet nooit wat ze bij souburg in de T doen, maar na de T komen ze altijd met een bruut plan ……. en voeren dit dan uit ook. Eerste 5 minuten geen score aan mevokant. Schoten van klaasjan vielen (weer) niet. Veel ballen werden weggegooid of kwamen niet aan. Niet omdat souburg er tussen zat, maar omdat wij gewoon niet scherp waren. Als daar dan fraai uitgescoord wordt dmv een fastbreak of een drietje… loopt de voorsprong snel achteruit. 36-31 bam nog een drietje 36-34 na 7 minuten. We eindigden dit kwart met 38-38 op de borden. Wij hebben 10 minuten gespeeld en welgeteld 5 (= v-i-j-f!) punten gemaakt. Veelal doordat de scherpte ontbrak en we graag nba-actie wilde laten zien ipv degelijke passes en fijne scores.

In het laatste kwart moest het gebeuren. Zouden wij ze op conditie gaan pakken, omdat ze maar met 5 man waren? De eerste minuten leek het er niet op. Geduld in hun aanvalsspel leverde tijd en scores op. Wij wilden er heel graag wat aan doen, maar het leverde wel een aantal keer fraaie steals op, maar deze werden dan heel vakkundig weggegooid of omgezet in een hopeloze driepuntspoging. Als er dan ook nog eens een keertje wordt afgefloten bij een hele cleane steal van sorbet. dan moet je kunnen accepteren en schakelen om anders en beter te gaan spelen. Met nog 3 minuten te spelen was de stand 47-51 voor souburg. Als we niets zouden veranderen, spelen ze het gewoon uit. Er werd gepresst en poging tot doubleteamen aan mevokant; dit leverde wel enthousiasme op en af en toe balbezit. Maar aan het aanvalsspel van mevo veranderde niets; de ballen werden ook nu weer onnauwkeurig gepasst of een fantasierijke driepuntspoging volgde. De laatste twee minuten maakten wij 5 fouten. Dit leverde 4 punten op uit 10 vrije-worp-pogingen. Dus dat was goed. Alleen wisten wij zelf ook maar 4 punten te scoren. De eindstand is 49-53 geworden voor de souburgers. Dikke pindakaas …….

Gevochten met zijn allen voor wat we waard waren…..maar het heeft niet mogen baten. Souburg gewoon de terechte winnaar. De combinatie van degelijkheid en handelen naar en in de wedstrijd hebben ze goed laten zien. Dat met maar 5-6 man; alle credits jullie kant op. Evenals de twee punten.

De scheidrechters hadden de wedstrijd zeker onder controle. Een paar vraagtekentjes waren er wel, maar deze waren aan beide kanten en waren zeker niet van invloed op de eindstand. De scheidsrechters waren ook open voor kritiek-opmerkingen in de rust en tussen de kwarts; wordt gewaardeerd. Dus ook deze wedstrijd: THX voor het fluiten, dudes!

Aankomende weken worden er wedstrijden gespeeld door de bovenste 4 ploegen in de competitie: mevo 80, volharding, smokkelhoek 2 en souburg. Aan mevokant zagen we deze laatste wedstrijden niet aankomen, omdat ze laat zijn doorgegeven aan ons. Ondanks oa. blessures en werk in het toerisme, gaan we ons best doen om deze wedstrijden toch te kunnen spelen. Dan gaan we souburg dus nog een keer tegenkomen. Dan mogen we het laten zien of we er vanavond iets van geleerd hebben!

dennis: 2 punten en 2 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het culinair hoogstaande sportcentrum westerschouwen! De bittergarnituren waren rijkelijk aanwezig bij zowel de winnende als de verliezende partij. Het enige verschil is dat souburg vervolgens met twee punten in de tas naar huis ging en wij met een lege tas……