vrijdag 3 maart: voorwaarts H1 – mevo 80 H1

De uitwedstrijd tegen de mannen van voorwaarts. We hadden de thuiswedstrijd nog in gedachten…….en wilden ook nu weer errug graag de 100 punten -aantikken-.

Norbert nog een paar dagen in de powder, maar voor de rest compleet. Ruud terug van vakantie met een bruine kop en zitvlees; niet trainen is niet veel spelen…….. dus een plekkie naast henk op de bank…….

Eerste kwart probeerden we gelijk druk in de verdediging te zetten. Dit leverde zeker een paar keer balbezit op, maar werd verder niet omgezet in scores. Onnauwkeurige passes en het afstandsschot viel niet (van klaasjan). Voorwaarts probeerde hun spel te spelen afwisselend met schotjes en inviduele actie. 4-6 werd 8-10 en ……..einde eerste kwart. Dat is een bescheiden score!

Het tweede kwart probeerde we het tempo op te schroeven, maar echt moeilijk maakten we het hun guard niet. Wel incasseerden we persoonlijke fouten. Wij wisselden ook regelmatig om fris te blijven en druk uit te kunnen oefenen. Richard had het niet alleen moeilijk met hun guard, maar ook met zijn eigen avondmaaltijd…………. Voorwaarts wist de vrije man te vinden en scoorde rustig door. Bij hun inviduele actie, boden wij geen helpside. Hierdoor wist voorwaarts ook regelmatig het netje te vinden. Wij scoorden zeker, door actie en schotjes van ko. Maar ook dennis liet zich gelden in de fastbreak en van afstand. Klaasjan bleef rustig zijn schot nemen, maar zonder resultaat. 10-18 naar 13-24. We liepen wel iets uit, maar ons spel was niet sprankelend. Lag zeker aan ons zelf, maar ook zeker aan voorwaarts die dit afdwongen.

Tijd voor T en een rustmomentje. Nog eens doorgenomen hoe we druk op de guard konden zetten en klaasjan toegesproken dat zijn schot echt wel zou gaan vallen.

Voorwaarts was ondertussen omgeschakeld naar een zoneverdediging. We konden helaas zelden scoren, voordat de zone stond. Een paar keer wel goede passes gezien van baloe op ko, dennis en myron. Ons aanvallende spel kwam er verder niet goed uit. Mede omdat we geen echte center in het veld hadden staan? Breed stonden we wel; mede daardoor pakten we weer weinig rebounds. 21-32 stond er op de borden. Einde van het derde kwart was het 27-39.

Voorwaarts ging er voor in het laatste kwart. De powerr van hun center zorgden voor scores aan hun kant en fouten aan onze kant. 37-45 na 5 minuten. Dan toch de rust en het uitspelen van mevo. Foutenlast aan axelkant. Ruud mocht 2×2 vrije worpen nemen. Myron mocht ook op de vrijeworplijn plaatsnemen. In hun enthousiasme kwamen de kansen dan toch voor ons. Myron nog een keer met een schotje en de actie. Klaasjan nog een schotje erin, maar ook velen e-r-n-a-a-s-t! Ruud en henk toch nog een paar minuutjes gepakt. Verder zijn we blijven ballen met allen. Uiteindelijk is de eindstand 40-59 geworden.

Blij zijn dat je dan toch met bijna 20 punten verschil wint. Maar het was zeker niet de avond, die we in gedachten hadden. Deels door ons eigen spel, zeker ook door het spel van voorwaarts. Klaasjan heeft nu een wedstrijd gespeeld waar hij er 1 in de wamingup heeft gescoord en 1 in de wedstrijd van afstand. Tot nu was deze verhouding altijd andersom. Dus; afvinken en de volgende wedstrijd kan het alleen maar beter gaan!

De scheidsrechter was alleen. Dit is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als het wat fysieker wordt. Maar de hele wedstrijd dik onder controle en onpartijdig; thumbs up dude!

henk: clean sheet

De wedstrijd is gespeeld in het mooie axel, waar we het wapen van axel dit keer maar 1x hebben gezien. BJ kan hier nog wat van leren……. 🙂