vrijdag 28 april: souburg H – mevo80 H

De tweede wedstrijd in de derde competitieronde stond op het programma. Een uitwedstrijd tegen de mannen van souburg. Vorige week speelden we best wel met een gelegenheidsteam. Deze wedstrijd alleen patrick als recreant. Verder wel afwezig: ko, richard en henk.

De wedstrijd begon moeizaam. Beide verdedigingen stonden best goed en er werd van afstand geschoten. Score van dennis was gelijk lekker in de eerste minuut, maar verder ging er toch behoorlijk veel mis. Een schreeuw en een vloek is dan ook niet de oplossing. Je kan beter je energie in het basketballen stoppen ipv in deze slechte randacties! Gelukkig ging er aan souburgkant ook het een en ander niet door het netje. Na zes minuten was het 3-4 in ons voordeel. Laatste paar minuten wist souburg elkaar toch te vinden onder het bord en scoorden toch nog een paar puntjes. De stand aan het einde van het eerste kwart was 9-4.

Tweede kwart begon gelijkwaardig met scores van klaasjan, bart en norbert vanaf de vrije-worp-lijn. Kwa powerr onder het bord waren we de mindere. Ook puur bij het rebounden lieten we het afweten. Tot 16-12 ging het nog wel, daarna liep souburg uit naar 22-14. Souburg stond in een compacte zoneverdediging, waar wij errug graag inside-acties wilden laten zien. Dan vind je elkaar niet en loop je je alleen maar vast of je hebt gewoon balverlies. Zo was het ook. Vele onderscheppingen aan souburgkant gevolgd door scores. Zowel door de insideacties als zeker de afstandsschoten. Twee drietjes stonden ook op het sheet. Het duurde vier minuten eer dat we weer wisten te scoren via klaasjan. Het leverde een ruststand op van 32-16…….. oef!

Na de T een kleine verandering van tactiek. We wilden bij onze aanvallen aandacht rond de bucket en actie van buitenaf door breed te gaan staan. Dit was ff wennen, zowel voor souburg als voor ons. Verdedigend konden we geen potten breken, maar aanvallend ging het wel beter. Het duurde wel lang eer er scores kwamen, maar nogmaals het spel was beter. Patrick rond de bucket en ruud op de zijkant waren de aanpassingen na 5 minuten. Dennis als shooting-forward en norbert-myron en bart als zeker passende guards. Het leverde fijne 4 minuten op, waar ruud het ff op zijn heupen had. Goeie fake en schotje, gevolgd door nog 2x beetje-fake en een schotje. 8 punten in 3 minuten en 10 punten dit kwart. Geloof niet dat souburg onder de indruk was. Hun scores gingen ook gewoon door, zowel van afstand als van dichtbij. Einde van dit derde kwart stond er 49-26 op het scorebord.

Laatste kwart werd er nog flink gewisseld aan mevokant. om toch fris te blijven. Dit pakte niet helemaal goed uit. Mede door de stand, maar ook gewoon door de acties. Men wilde graag de actie maken ipv het geduld opbrengen om de vrije man te vinden. Als je niet op schot bent, blijf het dan niet hopeloos proberen. Het levert geen scores op en stimuleert verder helemaal niet. Laat de bal gaan over 5 man. Iedereen doet mee en met elkaar ga je wel scoren. Laten we voor de statistieken de driepunter van myron nog vermelden: nice! De eindstand is 73-41 geworden.

Een terechte winst voor souburg. Geen bijzonder basketbal, maar wel alle facetten, degelijk laten zien. Aan onze kant vielen de schoten zeker niet. Maar het duurde ook zeker veel te lang eer we in de gaten hadden dat we anders moesten spelen tegen een soort-van-zoneverdediging. Te veel ballen weggegeven. Niet perse omdat souburg goede steals maakte, meer omdat wij slecht passten.

De scheidsrechters hebben anoniem gefloten. Dat is positief bedoeld: alles onder controle en de opvallende acties kwamen van de spelers. Was misschien ook niet de moeilijkste wedstrijd: voor totaal maar 17 fouten gefloten.

Het idee om met de beste nummers 1 tm 4 nog een soort play-offs te spelen is goed. Maar door omstandigheden, blessures en afwezigheid van deze en gene kunnen we het niet echt laten zien. Op karakter draven we toch elke wedstrijd op en dat wordt gewaardeerd! Dat we dan geen punten pakken is gewoon jammer. We spelen nog 1x (derde competitieronde) of 2x (derde competitieronde en een verplaatste competitiewedstrijd) tegen smokkelhoek. Dan laten we nog een keer karakter zien, met zijn allen! Thuis hebben we deze competitie al gewonnen van smokkelhoek!

sorbet: 1 punt en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld in souburg, waar we zeker de aanmoedigingen hebben gehoord van enkele meegereisde supporters, zowel bij de u14 als bij de heren! Toppertjes: dat doet de mens goed!