vrijdag 27 maart: mevo 80 h1 – Souburg H1

Eerst maar even beginnen met een onverwacht berichtje over de wedstrijdshirts; deze zaten zo geordend in de tas………… nog nooit gezien, maar zeker voor herhaling vatbaar! Dus baloe; er ligt nu een bepaalde druk op je schouders…. 😉

De thuiswedstrijd tegen souburg. Vooraf altijd lastig; de mannen staan al sinds jaren, elk jaar bovenaan in deze klasse. Maar eens zal het er van komen dat we de punten in westerschouwen houden; en waarom deze wedstrijd niet? Aan de shirts kon het in ieder geval niet liggen!

Met een behoorlijke waslijst met afwezigen begonnen we de wedstrijd. Myron wilde gelukkig het dreamteam aanvullen. Henk was ook weer aanwezig; hij hoefde dit keer niet op dezelfde tijd ergens te fluiten. De eerste minuten waren voor souburg. Rustige, uitgespeelde scores waar we niet veel aan konden doen. Vervolgens ging de mevotrein lopen, te beginnen met scores van bj. Vervolgens konden we mooi laten zien, wat we getraind hadden. Het leverde scores op van ko op aangeven van baloe. Niet 1x dit kwart, maar wel 5x. De afstandsschoten van souburg vielen niet en de rebounds werden gepakt door ruud en klaasjan. Het leverde een stand op van 19-14 in ons voordeel.

Het tweede kwart veel van hetzelfde. Wij hadden geen redenen om ons spel te veranderen. Klaasjan ging nu ook op alle fronten meedoen: fouten, inside-acties, fastbreaks en afstandsschoten. De combi baloe-ko bleef ook op stoom. We gingen via 32-28 rusten met een stand van 37-28. De laatste score was een aardige buzzerbeater-driepuntert van ko: N-I-C-E!

Souburg had in de rust duidelijk de koppen bij elkaar gestoken. Een zoneverdediging was het resultaat. Ook verdedigde ze ko over het hele veld. Hierdoor kon hij moeilijker aangepasst worden. Een klein beetje onrust ontstond er aan mevokant. Men ging wel -even- schieten. Dat was jammer. Hierdoor misten we een aantal kansen. Terwijl we allemaal weten dat er meer geduld opgebracht moet worden indien de tegenstander al in een zone staat. Verdedigend deden we ons best. Maar souburg speelde het sterk uit. Indien we afwachten ontstond er 1 tegen 1 met een evt schot. Indien we helpside boden, werd de vrije man gevonden en volgde er een simpele score. Jammer! Stand eind van het derde kwart: 43-54…….. zo snel kan het gaan…..

Het laatste kwart waren we zeker gemotiveerd, maar souburg heeft gewoon laten zien waarom ze bovenaan staan. Niets meer en niets minder. Wat het vermelden waard was, was dat baloe nog even liet zien wat de bedoeling was; 4 drietjes dit kwart, na enkele passes…….. Klaasjan moest voortijdig met 5 fouten het veld uit. Eindstand: 63-90 voor souburg. Thumbs up dudes!

Een terechte overwinning voor de koplopert. MAAR; ze hebben even mogen zweten! De eerste helft vanwege de (terechte) achterstand. De tweede helft vanwege de moeite die ze hebben moeten doen om dit om te buigen in een (helaas dikke) overwinning.

De scheidsrechters waren zeker niet slecht. Een handje vol beslissingen waren in ieder geval -discutabel-. Dit doet helemaal niets af aan de wedstrijd en zeker niet aan de overwinning voor souburg.

Elk jaar komen we dichterbij in onze thuiswedstrijden tegen souburg. Er gaat een moment komen dat we de punten in westerschouwen houden. Daar hebben we nu al zin aan! 🙂