vrijdag 26 april: voorwaarts h1 – mevo 80 h1

De laatste wedstrijd van het seizoen. Tegen de mannen uit Axel. Laatste keren was het altijd een spannende wedstrijd; we waren benieuwd of we ook dit keer weer 2 punten mee konden nemen.

Patrick (geblesseerd) en Dennis (werk) bleven thuis en dus zijn we met 8 man naar Zeeuws-Vlaanderen gereden. De eerste uitdagingen hadden we al onderweg: een omleiding in de buurt van de tunnel. Moeilijk genoeg voor sommige van ons………………….echt even kijken of het waar is en dan dezelfde weg weer terug rijden………….. Ik was in ieder geval blij dat ik in de andere auto zat :-). Dit was ook echt de moeite waard; we hebben een mooie sight-seeing-tour in Axel gehad; waarvoor dank!

Toch op tijd begonnen met het eerste kwart. Wij kwamen goed uit de startblokken. Vooral Michiel liet zien wat de intentie was. Niets ingewikkelds: bal krijgen, actie, scoren. Voorwaarts maakte de nodige fouten, maar Michiel gooide zijn vrije worpen met een hoog schotpercentage. Moeite hadden we wel met de inside-acties van Voorwaarts. De stand was aan het einde van dit kwart: 12 – 14 in ons voordeel.

Tweede kwart haperde het even bij de thuisspelende ploeg. Wij hadden een paar goede onderscheppingen. Dit boven op de gemiste kansen van Voorwaarts leverde een voorsprong voor ons op: 14 – 24. Marijn had nog een paar scores en afstandsschoten van Gydo en Baloe zorgde voor een 18 – 30 ruststand.

Na de pauze kwam voorwaarts enthousiaster het veld in. Veel meer drive en aanwezigheid bij het rebounden. Dit duurde even bij ons eer we dat op een rij hadden. Hun guards zorgden ook nog steeds voor problemen door de eigen actie of door een give and go. Doordat Baloe een guard ging verdedigen en ruud een center kwam er op het einde van dit derde kwart toch wat stabiliteit in de verdediging. Maar dit kwart was wel duidelijk voor de mannen uit Axel. Stand 33 – 40.

In het laatste kwart liep de tijd natuurlijk in ons voordeel. Baloe, BJ en Ruud waren zich daarvan bewust. Gydo en Marijn ook, maar lieten dit niet zien op het veld. Dat zijn dan niet de momenten om gelijk bij de eerste aanval een actie net binnen de driepuntslijn te maken of te schieten. Voorwaarts ging steeds meer los en liep meer in. 36 – 40 stond er op het scorebord en 5 fouten stonden er op het scoreformulier voor Michiel. Jammer joh! Dan toch missers van Voorwaarts en een doordringende fout op Ruud. Die scoren we dan waardoor de stand 45 – 52 wordt. Drie afstandsschoten van Gydo en een actie van Marijn in de slotfase leverde de stand op van 50 -56. De thuisspelende ploeg probeerde nog half-court-press te spelen, maar kwam er niet meer tussen, door goed rondspelen van onze kant. Met nog twee seconden te spelen een onsportieve fout op Baloe, waardoor we nog twee vrije worpen en balbezit kregen. Bij de twee vrije worpen liep dezelfde speler stampend en schuifelend achter Baloe door de zaal…………..De eindstand is 50 – 56 geworden. Na het eindsignaal gingen de handen omhoog en de twee punten in de tas mee naar Schouwen-Duiveland. De tegenstander werd, met wederzijds respekt, bedankt voor de spannende pot. Dan vind ik het jammer dat 1 persoon geen handenschudt en wij dan toch op zachte toon hier commentaar op geven. Dat je het niet op kan brengen om de tegenstander na de wedstrijd te bedanken-feliciteren vind ik te triest voor woorden; zeker voor de tweede klasse Zeeland! Wij spelen voor ons plezier basketbal; laat de randverschijnselen voor wat het is.

Over de hele wedstrijd vind ik dat we verdiend gewonnen hebben. De scheidsrechters hadden de wedstrijd onder controle en durfden te fluiten. Denk aan onsportieve fout (vorige week werd hier niet voor gefloten door andere scheidsrechters), doordringen, maar ook gewoon op contact bij schotpogingen en inside-acties.

Scores:

Michiel: 56 punten en 5 fouten…………… 🙂

De wedstrijd is gespeeld in het mooie Axel, dat zeker een bezoekje waard is (kan ik rustig schrijven na de fantastische sightseeingtour!)