vrijdag 25 maart: mevo 80 U14-volharding U14

Hier volgt een fantastisch wedstrijdverslag van Pietertje! Gerard Ekdom zou er trots op zijn… 🙂

Op vrijdag 25 maart hadden we een thuiswedstrijd tegen de U14 van Volharding. We waren allemaal om half 7 aanwezig om aan te kleden en warm te lopen. Nadat we dat hadden gedaan kregen we van Gustavo nog even aanwijzingen hoe we de wedstrijd moesten spelen en wat de zwakke en sterke punten van de tegenstander waren. Een daarvan was volgens de coach dat we gemiddeld 3 meter langer waren zodat alle rebounds voor ons moesten zijn. We begonnen de wedstijd met Martijn, IJsbrand, Dymphena , Niels v.d. Wekken en Pieter.

In het eerst kwart hadden wij de eerste 2 scores al snel in de eerste minuten, maar daarna kwam Volharding oprukken en scoorden zij er weer een paar. Zo ging dat door tot het einde van het eerste kwart, dat wij verloren met een score van 14-15 voor Volharding.

Na een snelle bespreking hoe het beter moest begonnen we aan het 2e kwart. Dat verliep eigenlijk hetzelfde als het 1e kwart maar deze keer pakten wij de winst mede door 5 snelle scores van Niels v.d. Wekken. De eindstand van het 2e kwart was 28-27 voor ons.

En in het derde kwart ging het gewoon weer net zo gelijk op als in de eerste helft. Omdat er veel wissels waren werd er veel door gewisseld door coach Gustavo. Iedereen die onder zijn maat presteerde mocht het veld ruimen voor een vervanger. De eindstand van dit kwart was helaas 40-41 voor Volharding.

Maar ons team zou ons team niet zijn als we niet pas in het 4e kwart doorkrijgen van ‘’he, nu moet er toch echt iets gebeuren!’’ Dat besef komt heel vaak ook van onszelf maar als dat even wegzakt hoor je het wel van Gustavo of de andere teamleden. Nu was dat ook weer het geval en hebben we dit kwart gewonnen. Maar in de 5e minuut van het 4e kwam er een pleister van Niels los te zitten dus moest die helaas aan de kant. Maar na een spoedcursus EHBO van Pieter en Patrick kwam Niels weer opgelapt het EHBO hokje uit waarna hij de wedstrijd weer kon hervatten. We wonnen het vierde kwart met een score van 66-50. Na een overwinningskreet kregen we van Gustavo een mooi compliment : ‘’jullie krijgen voor inzet een dikke 11’’.