vrijdag 22 maart: mevo 80 h1 – souburg h2

En weer een thuiswedstrijd; dit keer tegen de mannen uit Souburg. Ze zijn 1 vd 2 koplopers en de uitwedstrijd hebben we vrij kansloos verloren. Maar thuis hebben we ze het voor de winter ook lastig kunnen maken………en we zijn behoorlijk in de winning-mood.

Vooraf afzeggingen van John en Henk, waardoor de ervaring aan onze kant behoorlijk wat minder was. Dit moesten we compenseren met inzet en (jeugdig) enthousiasme.

De scheidsrechters waren er niet om 2030 uur. En wie komen er binnen lopen? Onze vaste toeschouwers bij de thuiswedstrijden; Martin en Gustavo. Na kort overleg met Souburg werd besloten dat zij de wedstrijd zouden fluiten. Dank aan Souburg, dank aan Martin en Gustavo; kon de wedstrijd toch gespeeld worden.

Begin van de wedstrijd kwamen we fanatiek uit de startblokken. Actie Michiel en afstandsschot Baloe. Bij Souburg vielen de afstandsschoten ook gelijk goed. 4 – 6 achterstand. Een paar keer leden we ook onnodig balverlies. We hebben gewoon momenten dat het toch nog steeds moeilijk is om een bal te vangen……………………………. Na 5 minuten liepen de scheidsrechters uit Goes de zaal binnen. Doordat de Neeltje Jans dicht was, moesten ze anders rijden……………. Gelukkig waren ze toch gekomen en kon de wedstrijd voortgezet worden. Martin en Gustavo konden weer op de bank zitten.Wij pakten nog een paar rebounds, waardoor we het eerste kwart toch naar ons toe trokken: 10 – 8 voorsprong.

Tweede kwart verliep toch iets anders. Souburg had gewisseld van een zone-verdediging naar een man-to-man. Dit was helemaal niet verkeerd voor het spel van Michiel. Kon primma zijn acties laten zien en kon alleen afgestopt worden door fouten. In dit kwart waren dat er 4 achter elkaar. Is ook niet verkeerd om dan 6 van 8 vrije worpen erin te gooien. Het spel werd ook steviger. Baloe tikkie tegen zijn hoofd gekregen, Ruud tegen zijn keel (wat stem- en slikproblemen opleverde). Niets gemeens of onsportiefs, maar wel steviger. Souburg kon niet echt door onze verdediging komen. We stonden goed en pakten ook in dit kwart regelmatig rebounds. Denk ook weer dat we een verdedigend compliment aan Marijn moeten geven. Hij speelt vaak tegen de tegenstander met de meeste powerr en schakelt deze dan gewoon uit. We hebben dit kwart gewonnen met 13 – 6 en stonden dus lekker voor in de rust.

Na de rust zette Souburg behoorlijk aan voor een inhaalrace. Dit lukte een beetje. Het leverde 8 vrije worpen op voor de bezoekende ploeg, waarvan er maar 2 ingingen. Ook werd in inside-actie gebruikt door de bezoekers. Het leverde een aantal fouten op voor Patrick. Na 7 minuten in dit kwart was het 25 – 23 in ons voordeel, maar het gat was dus wel veel kleiner geworden. Gelukkig gooide Baloe nog steeds met fantastische ballen op maat naar Michiel en scoorden Marijn en Ruud nog een aantal keer door uitgespeelde acties. Stand 33 – 26 in ons voordeel.

In het vierde kwart speelde we goed verder met het koppie. Wij stonden voor; het moest van Souburg komen. Dit lukte niet. Het leverde ook irritatie op bij een speler van Souburg. Hij liep met zijn schouder expres tegen BJ aan. Ook gooide hij gefrustreerd de bal naar de scheidsrechter. Wij lieten ons hierdoor niet uit ons spel halen. Ook dit laatste kwart niet. Ruud stond nog een keer stil net in de bucket voor een aantal seconden, een speler van Souburg liep gewoon tegen hem aan. Iedereen was er van overtuigd dat het een aanvallende fout was………………….behalve de scheidsrechters…………….. Extra jammer was het, omdat het de vijfde fout was. Gydo, Marijn en Michiel zorgen voor onze verdere scores. Langzaam tikte de tijd weg in ons voordeel. Met nog 30 seconden te spelen en een stand van 43 – 31 vond boven beschreven Souburg-speler het genoeg en maakte gewoon een bewuste gortige fout op Michiel. Michiel moest hierdoor geblesseerd het veld uitgeholpen worden. Dit is gewoon te triest voor woorden. Dennis scoorde de twee vrije worpen nog en een afstandsschot, maar de euforie was behoorlijk weg aan onze kant. De spelend-coach van Souburg en de scheidsrechters lieten het hierbij, gezien de stand en de tijd. Maar ik hoop toch wel dat er actie ondernomen wordt tegen de desbetreffende Souburg-speler. Dit was een actie die gewoon helemaal nergens over ging! Ook zijn gedrag na de wedstrijd is gewoon triest.

Wij hebben weer twee punten in de pocket! Onze winnende reeks gaat gewoon door. Eerst maar even drie weken geen wedstrijd. Een mooie periode om weer fit te worden (allemaal, maar zeker Michiel!) en dingen te oefenen en lekker te trainen.

De scheidsrechters waren niet slecht! Niet alleen de eerste vijf minuten van de wedstrijd ;-). Het vierde kwart was gewoon lastig fluiten door het fanatieke gedrag op het veld door 10 volwassen mannen en de press die dan toch geprobeerd wordt.

Michiel: 24 punten en 4 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het fantastische sportcomplex westerschouwen, waar het vrij rustig was, omdat DJ Arthur thuis op de bank zat 🙂