vrijdag 21 april: volharding H – mevo 80 H

Nog even een toetje voor de heren! Aan het einde van de competitie spelen de nummers 8 tm 5 nog een keer tegen elkaar en de nummers 4 tm 1. Wij zitten bij de nummers 4 tm 1. Spannende wedstrijden gegarandeerd…….. op papier.

Na een rommelige aanloop naar deze wedstrijd toe, stonden er dan toch twee teams in het veld. Volharding met 4 heren en aangevuld met jeugd. Zo spelen ze eigenlijk al het hele seizoen en staan daarmee na de reguliere competitie bovenaan (respect en een compliment). Mevo met 3 heren en een vraagteken bij ruud, 2 recreanten en 3 jeugdspelers; het gelegenheidsdreamteam! De scheidrechters van smokkelhoek waren er niet; gelukkig is martin heel makkelijk te activeren om te fluiten. Thx dude!

Heel verhaal vooraf; op het veld stonden in ieder geval twee teams die lekker wilden ballen. De eerste scores waren voor volharding. Na vier minuten 7-0. Maar na 5 minuten wisten wij ook het netje te vinden. Klaasjan en jankees van afstand, myron en ruud door de actie zorgden voor de scores aan mevokant. En het werd nog gekker. Want de afstandsschoten aan goese kant vielen niet meer, waardoor er aan het einde van eerste kwart 7-18 op de borden stond. NICE!

Tweede kwart werd er geschakeld aan volharding kant. Tempootje hoger en werden er vooral fastbreaks gelopen. Jankees stond vaak alleen tegen 2-3-4 man. Een time-out bracht wel het probleem naar boven, maar niet de oplossing. Mevospelletjes konden we ook niet laten zien, mede doordat dennis onder druk stond op de guardpositie. Hopeloze mevo-acties leverde geen scores op. Dat was de kracht van goes. Werd de vrije man niet in 1 keer gevonden, dan in 4-5 keer…..en score. Halverwege dit kwart stond er al 17-20 op het scorebord. Op het tandvlees wisten we er nog een 27-26 ruststand uit te halen, maar dat was het dan ook wel.

Na de rust wilden we vooral door blijven gaan met wisselen om zodoende frisse spelers in het veld te houden. Bewust worden van hun fastbreak en zorgen dat we als een team zouden verdedigen. Dit lukte deels zeker wel. Volharding had alleen een beter antwoord: afstandsschoten die nu wel vielen. De automatismen aan onze kant waren ver te zoeken. Natuurlijk hadden we een gelegenheidsteam, maar bepaalde basics mogen echt wel zitten. Dit konden we niet laten zien. Hierdoor stoomde de goese ploeg gewoon door naar 52-30. Volop gewisseld werd er wel aan onze kant. Chris kwam de tweede helft ook aan zijn minuten. Niels en martijn wisselde elkaar ook vaak af waardoor er eigenlijk de hele wedstrijd jeugdig enthousiasme en creativiteit in het veld stond. Het leverde (nog) niet heel veel scores op, maar werd wel gewaardeerd.

Dan sta je 18 punten achter. Dus 10 punten gemaakt in 20 minuten spel. Dat is niet veel en kon dus alleen maar beter gaan in het laatste kwart! Toch? De intentie was er zeker wel. Maar de goese verdediging hield ons weg van de basket. Hierdoor probeerde klaasjan het een paar keer van afstand en wist ook regelmatig te scoren. De simpele give-and-go hebben we niet laten zien. Evenals screens voor elkaar zetten. Volharding was dus ook niet errug onder de indruk van ons spel. Ook dit kwart ging weer naar volharding. Door de kwartstanden 7-18, 20-8, 25-4 en 21-8 is de terechte eindstand, 73-38 geworden.

Eerste helft hebben we goed tegenstand kunnen bieden. Daarna won volharding door degelijkheid en kon je zien dat ze het hele seizoen al op deze manier spelen. Verdiende overwinning. Niets op aan te merken.

Toch ook zeker een compliment voor de mevoianen. Toch met 9 man naar goes gekomen (dank aan jankees, patrick, niels, martijn en chris) en een scheidsrechter. Een puike eerste helft laten zien. Ook al leverde het verder alleen maar 0 punten op, we zijn wel met de borst vooruit weer naar schouwen-duiveland teruggereisd. We gaan het meemaken in de resterende twee (of drie als de inhaalwedstrijd tegen smokkelhoek ook nog gespeeld gaat worden) wedstrijden. Aan de recreanten en jeugd ligt het in ieder geval niet.

Nu is t wel gelukt om een groot verslag te schrijven over de wedstrijd tegen volharding. Uit betrouwbare bronnen weet ik dat dit gewaardeerd wordt door volharding 🙂

Het is weer niet gelukt om te winnen van de goese ploeg. Uit betrouwbare bronnen weet ik dat we met mevo 80 dit volgend seizoen gewoon weer gaan proberen 🙂

chris: clean sheet

De wedstrijd is gespeeld in het omnium, waar de heren liever een drankje deden dan bij de beroemde gele M een hapje…..