vrijdag 19 mei: mevo 80 H1 – smokkelhoek H2

Of het de laatste wedstrijd was voor ons, is nog een beetje onduidelijk. Heeft met inhaalwedstrijden en derde competitieronde te maken. Duidelijk was in ieder geval wel dat smokkelhoek bij winst, kampioen zou worden.

Maar 1 scheidsrechter van souburg aanwezig; gelukkig is martin niet de beroerdste en wilde graag meefluiten. Dank! Afwezig bij mevo: richard, norbert, dennis en klaasjan. Daar tegenover stond ko weer op het sheet. Zijn eerste wedstrijd na zijn blessure. Bij de ploeg uit kapelle: 10 man op het sheet!

Verrassend wilde we beginnen; dus werd de zoneverdediging te voorschijn gehaald. Deze stond er direct en het eerste schot van smokkelhoek ging mis. Baloe aan onze kant opende de score met een drietje. Zo ging het spel op en neer. Zeker niet alle schoten van smokkelhoek gingen door het netje. Een groter verschil was dat ons aanvalsspel slecht was. Geen tempo en onnauwkeurig. Het leverde veel balverlies op en dus een rustig uitlopend smokkelhoek. Na 5 minuten 3-8 de stand. Afstandsschoten aan mevokant waren vaak geforceerd en vielen niet. De stand aan het eind van het eerste kwart: 3-15. Dat is niet goed: 9 minuten hebben we niet gescoord!

Tweede kwart kon alleen maar beter gaan. De zoneverdediging ging de koelkast weer in en we vervolgde de wedstrijd met een man2man-verdediging. Ko wist een paar keer te scoren met een inside-actie. Nog een schotje van baloe en goede actie van patrick leverde nog meer mevoscores op. Dus dat was mooi dat we wisten te scoren, alleen smokkelhoek ging ook onverstoorbaar verder. Ze lieten een goede afwisseling zien met fastbreaks en uitgespeelde schoten. De ruststand was 15 – 30.

De tweede helft wilden we het spel en veld errug breed houden, waardoor bart rond de bucket zijn kunsten mocht laten zien. Zeker de eerste minuten ging dit goed. Veelal door goed pivoteren, schoot baloe vervolgens gecontroleerd raak. Toch ook weer in dit kwart veel en onnodig balverlies. Door te slappe passes. Denk ook te voorspelbaar, waardoor smokkelhoek er gewoon tussen zat. Vervolgens gingen we toch door elkaar lopen, waardoor het veld niet meer zo breed was. Ook gingen we bart in de weg lopen, waardoor hij minder ruimte kreeg. Wel scores dit kwart van henk en ruud. 29 – 48 was de stand.

Het laatst kwart was het beste er wel van af. We probeerden nog een soort van give-and-ko te laten zien, maar dit lukte op papier beter dan in het veld. Laatste minuten toch nog vele random scores aan mevokant, op karakter denk ik. Baloe van afstand, patrick onder het bord, myron van afstand en ko door de actie. Smokkelhoek had de buit natuurlijk al lang en breed binnen. Best relaxed speelden ze de wedstrijd uit. Schoten en fastbreaks werden nog steeds tentoongesteld. Ook wisselden ze er veel op los, wat zorgde voor een energierijke ploeg. De terechte einduitslag: 43 – 68: oef!

De scheidsrechters onopvallend gefloten. Was ook nergens voor nodig om de hoofrol op te eisen. Vrij tamme wedstrijd door twee ploegen die gewoon een beetje wilden ballen. Na de wedstrijd nog even een paar fijne woorden naar de kampioensploeg (alweer; vorig jaar zijn ze ook kampioen geworden!) en een welverdiend applaus voor de mannen van smokkelhoek!

Wij zijn op de vierde plaats geeeindigd. Alle wedstrijden in de derde competitieronde verloren. Tot daar aan toe best aardig meegedaan. Volgend jaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Doordat er onduidelijkheden zijn bij de nbb, zijn ook wij heel benieuwd hoe de competitie er volgend jaar uitziet. Doel blijft in ieder geval om lekker mee te doen en punten te pakken!

myron: 2 punten en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld in westerschouwen, waar ze ondanks een personeelsfeestje, toch bier (en fris) wisten te schenken. THX!

Dat het verder allemaal heel chill was, bleek ook wel uit het feit dat we pas 2230 naar huis gingen en nog een rondje bier van de mannen van smokkelhoek kregen: Thx!