vrijdag 18 dec: mevo 80 H1 – volharding H1

De laatste wedstrijd van de heren dit jaar. We wilden het jaar graag -lekker- afsluiten met een goede wedstrijd tegen volharding. De uitwedstrijd hadden we ruim gewonnen.

Afzeggingen van patrick, klaas-jan en bj vooraf; het betekende veel speeltijd! Richard, met zijn nieuwe patta s, ook weten te activeren; dus actie!

Zouden de scheidsrechters uit bergen op zoom komen? Zeker; strak in het oranje, ruim op tijd om te beginnen.

De eerste score was voor ons. Dan vrije worpen en een drietje voor volharding. Gemiste schoten aan mevokant. Aan goese kant niet; tweetjes, drietjes, gingen er best in. Ruud nog 4 vrije worpen (2 scores), en 2 afstandsschoten. We kregen slecht vat op hun aanval. De (afstands)schoten bleven er ook makkelijk ingaan. Het leverde aan het einde van het eerste kwart een 7-21 stand op. Daar word je niet vrolijk van!

Tweede kwart moest beter. Ging ook beter. Ko had nog een paar direct steals bij de guard(s) van volharding: nice! Maar de bezoekende partij speelde gewoon degelijk verder. Ze stonden immers ook ruim voor. Wij misten toch het een en ander, waardoor we dit kwart 15-15 speelden.

Pauze; ff bijtanken. We wilden proberen de tweede helft door te stomen. Wij hadden de indruk dat ze bij de tegenpartij meer vermoeid waren dan wij. Hopelijk zouden onze schoten wel vallen en zou het een keer ophouden bij volharding?!

Ko raakte ook aardig op dreef. Goede steals, maar ook goede fastbreaks met de passes van baloe. Schotje van dennis, rebound van ruud. Schoten zelf van baloe waren beperkt evenals het percentage. De stand is nog 31-40 geweest, maar was dan toch aan het einde van het derde kwart 37-54. Zeker nu ik zo het sheet zie; jammer dat we die twee dudes van volharding niet hebben kunnen afstoppen. Betere helpside? Press? zodat ze de actie niet kunnen maken?

Het laatste kwart waren formaliteiten. Volharding zocht de actie en daarmee de fouten, die terecht werden gegeven. Vrije worpen gingen er goed in. De fouten liepen op. Ruud 1 kwart en een beetje met 4 fouten gespeeld. Baloe toch nog een drietje gegooid. Myron op dreef aan het einde van de wedstrijd met een lekker schotje en actie. De mooiste actie van de wedstrijd kwam duidelijk van dennis: een echte buzzerbeater! (drietje in de -einde-wedstrijd-toeter): thumbs up dude! Zelfs bij de tegenpartij kon er hiervoor een glimlach af 🙂

Maar ja. Een overwinning leverde het ons niet op. Een terechte nederlaag tegen een degelijk spelend volharding. We zullen maar zeggen: volgende jaar beter! Dan spelen we weer twee keer tegen de goese mannen. Twee spannende potten basketbal?!

De scheidsrechters waren er voor het eerst (uit bergen op zoom). Ze floten zeker goed! Maar lastig (?) was het wel voor de spelers. Al die jaren krijgen we altijd fluitisten uit onze eigen competitie. Nu 1x muzikanten die, normaal gesproken, op hoog nivo fluiten. Het vergde aanpassing aan spelerskant en aan scheidsrechterskant. Nogmaals goed en contstant gefloten; daar lag onze nederlaag duidelijk niet aan. Jammer dat we zulke scheidsrechters dan niet elke week hebben. Dat maakt het dan duidelijker en dan kun je er aan wennen.

Verder dus weer met lege handen, maar niet met een lege maag. Het bitterballengarnituur was, ondanks het verlies, weer buutengeweuhn! Thx sportcentrum westerschouwen. Nog even een paar weken op de woensdag trainen in de kerstvakantie en dan zien we het nieuwe wedstrijdschema vanzelf weer langskomen. Goede voornemens voor het nieuwe jaar hebben we in ieder geval: punten pakken!!!!