vrijdag 17 maart: mevo 80 H1 – smokkelhoek H3

Na de wedstrijd van vorige week, waren we errug toe aan een fijn potje basketbal. De mannen uit kapelle staan in de middenmoot en het is altijd afwachten hoe het team er echt uitziet. Smokkelhoek heeft nml 3 herenteams en schuiven nog wel eens, als ze in een team omhoog zitten.

Verder een fijne nieuwe wedstrijdbal gesponsord door De Bonte Financieel Advies voor deze avond. Thx Leon enne……. we hebben over 2 weken nog een thuiswedstrijd……

We waren met 8 man. Alleen henk was er niet; lastminute moest hij invallen op het werk. Is dus na zijn fluitwedstrijd van de u14 weer weggegaan ….. pindakaas ……….

We begonnen aanvallend fanatiek. Strakke passes en goede looppatronen. dit leverde al snel uitgespeelde inside acties op van ko en klaasjan. Verdedigend waren we te tam. We wilden heel graag halfcourt-pressen, maar dit lukt alleen met 5 man. Als er dan 1 of 2 op een metertje staan te verdedigen heeft het dus geen nut. Na 5 minuten stond er 4-4 op de borden. Na 5 minuten was het ook klaar voor ruud. Spierblessure en einde wedstrijd. Gelukkig waait het aankomende dagen niet zo hard………….kan hij lekker zijn rust pakken……….. Smokkelhoek schoot van afstand niet op scherp, waardoor de stand aan het eind van het eerste kwart 14-6 was. Een bescheiden score.

Tweede kwart direct goede scores van myron. Lekkere fastbreak gozert, en een schotje. Verdedigend konden we toch een paar goede steals pakken, mede door doubleteamen van baloe & myron en vervolgens de fastbreaks lopen (ko, myron, dennis). Smokkelhoek gooide nog steeds niet alles erin, maar nog belangrijker; de rebounds waren voor ons. De nieuwe mevobal ging ook snel rond, zowel in de fastbreak als bij het rondspelen in een aanval. Dit zorgde echt een paar keer voor een uitermate tevreden coach. Zeker als dan uitgespeeld, de vrije man wordt gevonden en deze beheerst het netje weet te vinden (ko!). Het tweede kwart was duidelijk voor ons, want de ruststand was 28-8.

Na de T veranderde er iets bij smokkelhoek. Andere guard, die ook enthousiast voor zijn actie wilde gaan. Het leverde ook scores op van hem. Bij helpside van onze kant, wist hij de vrije man te vinden. Ko ging deze dude verdedigen en dwong hem vaak naar zijn mindere linker hand. Later deed richard dit ook vervolgens primma. Aanvallend lieten we het even liggen vanaf de vrijeworplijn (myron en sorbet). De fastbreaks waren fraai door sorbet en ko op aangeven van baloe. Moet wel zeggen; niet alle lange ballen kwamen aan. Smokkelhoek kreeg er in de loop van de wedstrijd ook meer zicht op. Ook werden ze niet altijd gevangen door een mevospeler. Stand 43-19. Ho ho ho……bijna nog het hoogtepuntje van de wedstrijd vergeten. Een hele fijne buzzerbeater (of was het een luckyshot?) van norbert. Het leverde 2 punten op en een volhardingse lach op het gezicht van norbert.

De wedstrijd was gespeeld. Voor ons belangrijk om het in het laatste kwart niet te laten lopen. Toch nog flink doorgewisseld om energie in het team te houden. Het leverde een enthousiast laatste kwart op. Scores van bijna iedereen. Klaasjan van afstand (gooide er overigens niet alles in!) Baloe nog een goede glassy-score. Myron een fijn drietje met de complimenten van de smokkelhoekcoach. Richard kan niet op het sheet staan met zijn verdedigende activiteiten, maar wel met een hele fijne score. De wedstrijd eindigde in een 60-32 overwinning voor ons, die gewoon terecht was.

Scheidsrechters waren anoniem aanwezig. En dat is positief bedoeld. Er staan 5 fouten op het sheet aan smokkelhoekkant en 7 aan mevokant. Dat zegt eigenlijk al voldoende. Dus zeggen we: thx voor het fluiten dudes!

FF de schades inventariseren bij ruud (spierblessure) en sorbet (dik oog). Verder ff een weekje rust en dan gas op die lollie tegen de mannen van souburg. Weer thuis en weer om 2030 uur. Als je niet komt kijken, dan mis je wat (en niet alleen de culinairhoogstaande bitterballen van sportcentrum westerschouwen!).

ruud: 0 punten en 0 fouten

Nice! Twee punten in da pocket. Het lag natuurlijk niet alleen aan de, door De Bonte Financieel Advies, gesponsorde wedstrijdbal. Maar; was wel weer errug fijn om met een nieuwe bal te spelen!