vrijdag 15 september: marathon H1 – mevo 80 H

Het seizoen is weer begonnen. Na een drietal weken trainen mochten we het laten zien. Gelijk een pittig weekend, want de u14 en u16 speelden deze vrijdagavond thuis en de heren in vlissingen. Verder was het voor ons de eerste x met sportlink. Een digitaal systeem om de wedstrijd in te vullen ipv de het oldskool-sheet. Bij de heren liep dit best goed. Het maakt het tot nu toe alleen wat lastig om een verslagje te schrijven……..

Terwijl het mevodreamteam de sporthal binnen kwam, liepen de mannen van marathon al fanatiek hun warmingup. Wij hadden overigens te maken met afwezigen: norbert, richard, patrick, myron en henk. Wel de eerste officieele wedstrijd voor niels. Bij marathon enkele nieuwe dudes, dus we waren benieuwd.

Het benieuwde ging er vrij snel vanaf. Marathon startte voortvarend. Tempootje, enthousiast en een beetje fysiek. Na het eerste kwart stond er 18-6 als score. Het tweede kwart veranderde er niet veel. Wij konden het getrainde spel niet laten zien. Hierdoor ontstond er meer iets van -op goed geluk-basketbal. Jammer, maar dat boeide marathon weinig. Ruststand: 40-16.

De tweede helft ging kwa score gelijkwaardig op. Maar kwa spel duidelijk niet. Bij marathon werd er lekker doorgewisseld. Aan mevokant minder; we waren ook maar met 6 man. Misschien ging het fanatieke en nauwkeurige spelen er bij de thuisploeg iets vanaf in de tweede helft? Het verschil in score bleef rond de 20 punten. De terechte eindstand is 75-59 geworden. Niets op aan te merken.

Wij houden ons vast aan de tweede helft en geven nog maar eens flink gas met zijn allen op de trainingen. We hebben nu al zin in de thuiswedstrijd tegen de mannen van marathon….