vrijdag 13 oktober: mevo 80 H – volharding H

De derde wedstrijd van het seizoen. Het moest er maar eens van komen; de twee punten thuishouden. Tegen volharding is het altijd goed basketballen, ook al hebben we de laatste keren verloren van de mannen uit goes.

Vanavond kwamen ze met 9 man opdagen, waaronder een paar nieuwe, oudere dudes. Goed voor hen; afgelopen jaar was het behoorlijk minimaal bij hen en hebben we veelal dezelfde 5-6 man gezien. Er was ook nog iets van een wedstrijd met 4 man……. hoe dat nou zat, ben ik vergeten……. Aan mevokant geen richard, klaasjan en myron. Ruud wel op de bank, maar niet in het veld. Eerst ff rust en later vakantie voor hem …. wat beter is na de laatste wedstrijd…

Begin van de wedstrijd was duidelijk voor volharding. Degelijk inside en van afstand. Mevo bood geen helpside; meer zoiets van -we staan erbij en kijken ernaar- Wel fraaie inside-acties van ko en norbert die voor scores zorgden. Bart en dennis schoten nog niet met scherp. Aanvallend lieten we ook weinig zien. Op de trainingen oefenen we genoeg situaties, maar dit is in de wedstrijd niet terug te zien. De paar keer dat het wel gedaan wordt, levert het direct gevaar en meestal ook scores op. Maar dit moet dan wel met zijn 5-en gespeeld worden. Henk en patrick hadden het niet altijd makkelijk tegen hun powercenter; een oneerlijk paar cm en paar kg verschil.

Door al het nieuwerwetse tafelen, heb ik de ruststand niet. Maar het is in de richting van 20 punten verschil in het voordeel van volharding. Waar eigenlijk niets van te zeggen is!

In de rust ff de koppen bij elkaar (slechte woordkeus, na de wedstrijd tegen smokkelhoek …). We wilden gewoon een puike tweede helft laten zien! En zo begonnen we ook. Fastbreaks lopen met ko en niels. Baloe gooide de ballen op de mm panklaar! Verder wilden we druk zetten op een drietal niet dribbelaars van volharding. Dit pakte helemaal niet verkeerd uit. De achterstand werd zienderogen kleiner. Op een gegeven moment rond de 10 punten. De bezoekende ploeg is natuurlijk ook niet helemaal gek en wisselde deze en gene weer terug. Eerst 4 dribbelaars in de ploeg, daarna zelfs 5. De lange ballen wilden we errug graag blijven gooien. Maar deze werden weggegooid ipv benut.

Het vierde kwart kwam de overwinning van volharding niet meer in gevaar. Het is uiteindelijk 61-77 geworden. Terecht; en dus geen punten voor ons.

Leuk dat er weer een grotere goese basketbalploeg is, met meer diversiteit, maar dat was vanavond dan ook het enige leuke….. Wij kunnen dit weekend weer eens fijn op ons hoofd krabben, dinsdag flink trainen met zijn allen, om dan volgende vrijdag 20 oktober weer eens flink gas op die lollie te geven tegen marathon 2!