vrijdag 13 januari: mevo 80 H – voorwaarts H

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Tegen de mannen uit axel, die na een jaartje verplicht pauze, weer volop meedoen in de herencompetitie. Alleen dat is al een goede zaak! Het betekende ook wit tegen wit. Dus had mevo de reserveshirts uit de kast gehaald, omdat wij normale reserveshirts hebben. Dus geen -Wies Horecaservice- op onze shirts, maar wel in dit verslag en op da site. 🙂

Aan mevokant 8 man op het sheet. Voorwaarts 7. En de scheidsrechters …….. in geen velde of wege te bekennen……… Gelukkig was martin nog aanwezig en wilde henk (weer!) fluiten. Ook de mannen van voorwaarts vonden deze oplossing primma, zodat de wedstrijd toch gewoon door kon gaan. THX DUDES!

Mevo begon de wedstrijd fanatiek. Eerste score van ruud uit een goede actie. Fastbreaks van ko, door goede passes van baloe. Maar 3 minuten gespeeld en 10 -0  de stand. Tempo bleef er goed in; zowel bij de fastbreaks als bij het spel. Klaasjan had het aardig op zijn heupen; iedereen stond er bij en keek er naar hoe de ballen van afstand van alle plaatsen door het netje gingen. 24-13 de stand aan het einde van eerste kwart.

Tweede kwart vol gas verder. De afwisseling in het mevospel was primma. Myron kon ook fastbreaks lopen evenals ko. Voorwaarts kreeg er geen grip op. Richard kwam nog op het sheet met een drietje, evenals klaasjan dit kwart. We hadden de mannen uit axel aardig onder controle en konden ook druk op hun guard uitoefenen. Dit maakte het moeilijk voor de bezoekende ploeg om hun spel te spelen. Steals pakten we daardoor ook; dan loop je wel mee met miepmiep ko…….en zie je de bal gewoon door het netje gaan. We zijn thee gaan drinken met een stand van 58-26.

Derde kwart was het minste kwart van mevo. De concentratie verslapte, waardoor er onnodig ballen werden weggegooid. Zowel lange ballen als korte ballen. Tuurlijk werd er gescoord. Nog drietjes gezien van ko en klaasjan. Ook myron wist dit kwart regelmatig te scoren. Dit kwart ging met 20-13 naar ons, wat 78-35 op de borden zette.

Laatste kwart konden we toch het een en ander omzetten, waardoor we weer in ons spel kwamen. Kostte wel moeite en 2 time-outs, maar het netje werd weer gevonden. Geschoten van afstand werd er door klaasjan. Niks niet onder druk of iets dergelijks. Bal krijgen stappie op zij en vrij; gevolgd door -just nets-. Hij heeft geloof ik 2x gemist van afstand deze avond, waaronder 1x in de warming-up……… Nog een drietje van ko zette 99 op het bord met nog 1 minuut te gaan. Laten we het niet over de dan gemiste kansen hebben, maar over de fijn uitgespeelde trailer-actie van ruud die 101 op het bord zette. Toch even een momentje voor de mannen van mevo: eerste keer over de 100 punten?! Het leverde toch een zucht van opluchting in de hal, zowel bij het publiek als bij de spelers, gevolgd door een glimlach. Nog een poging tot buzzerbeater van voorwaarts, gevolgd door het eindsignaal. De eindstand is 101-56 geworden.

Dik verdiende overwinning voor ons. Zeker de eerste helft goed afwisselend aanvallend spel laten zien. Verdediging zeker tweede helft minder. Goed om de mannen van voorwaarts weer te zien; zeker de voor ons bekende dudes. Dankzij jullie doorzettingsvermogen en geduld staat er nu weer een team uit axel op het veld!

Martin en henk nogmaals bedankt voor het fluiten. Dankzij jullie kon de wedstrijd doorgaan. Geen bijzonderheden, dankzij twee makkelijke ploegen. Of het moet het begin van de tweede helft zijn geweest? 🙂 Of het vakkundig in de weg lopen bij 1 van onze fastbreaks bij balinname? 🙂

baloe: 4 punten, 30 passes over het hele veld op maat en 1 fout

(toch meegespeeld op vrijdag de dertiende…….., om vervolgens fijn op wintersportvakantie te gaan; thx dude & plezier!)

De wedstrijd is gespeeld in westerschouwen, waar het bittergarnituur er weer lekker uitzag,……… op de tafel van voorwaarts…….