vrijdag 13 december: mevo 80 H1 – souburg H2

Vrijdag 13………………………..tja…………………het gold in ieder geval voor beide ploegen. Ko kon niet mee doen bij ons, omdat hij op dat tijdstip met de u16 moest spelen. Verder had marathon laten weten dat ze geen scheidsrechters hadden om te fluiten. Jammer maar waar……………… En wij hadden maar 7 man. Gelukkig lieten de gebroeders Pikard samen met Ruud nog even de fantasien gaan: Martin zou -thuis- blijven om te fluiten bij deze wedstrijd en Gustavo zou playing-coach zijn bij de wedstrijd van H2, die op dezelfde tijd was in Vlissingen. Verder zou Richard, door zijn enkelblessure, samen met zijn vriendin een prettige vrijdagavond tafelen. Een dikke thumbs up voor de moeite en flexibiliteit!

Dan de wedstrijd zelf. De eerste wedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd in Souburg. Daar hebben we verloren met 13 punten verschil. Nu wilden we heel graag laten zien, dat we een beetje beter op elkaar ingespeeld zijn………….. Het betekende overigens ook de nummer 1 (Mevo) tegen den nummer 2 (Souburg). Gelijk vanaf het begin erop. Dit leverde een score op na 3 minuten van 7-5 ook door een drietje van Baloe. En….. dat was het ook aan Souburgse kant. Onze verdediging had goed vat op het spel. Nog een keer doordringen gefloten door goed opstellen in de verdediging van Ruud. Goede steals van Michiel (en afmaken). Maar ook gewoon goede inside acties van Michiel, Klaasjan, Ruud en Bj. Als Baloe er dan nog een drietje inschiet………..mag je gewoon blij zijn dat de NBA-scouts niet aanwezig waren en sta je na het eerste kwart voor met 26-5! NICE.

Tweede kwart veranderde Souburg naar een man-to-man verdediging. Dit deden ze niet heel fanatiek, waardoor we lekker door konden spelen. Tweede kwart waren echt de 10 minuten van BJ. Schoten, acties: bam 12 punten. Dan nog een drietje van Baloe erbij en score van Jankees. We gingen rusten met een voorsprong van 47-18.

Dit kon natuurlijk niet de hele wedstrijd zo doorgaan. Dat wisten wij ook. Souburg begon de tweede helft een stuk fanatieker en energierijker. Wij hadden eigenlijk ook geen echte haast meer: immers we stonden voor. Dit kwart 6 punten voor Jankees. Onze verdediging stond goed. Werd geswitcht van man indien nodig. Rebounds werden gepakt. Nog een keer voor doordringen gefloten door goed opstellen van Ruud. Minder momentje was er ook in dit kwart. Onsportieve fout aan Souburg kant op Michel. Reactie van Jankees dat hem ook een onsportieve fout opleverde. Voor beide acties terecht gefloten! 58-28 de stand.

Laatste kwart was het uitspelen. En dan niet op tijd, maar gewoon op zekerheid. Genieten van de strakke passes van Baloe over het hele veld en dan de simpele layup van (meestal) Michiel. Simpeler en effectiever kan het niet. Michel kwam nog een paar keer als guard inside, waardoor Souburg help-side moest spelen. Juist dan vindt Michel de vrijstaande man! Laatste minuut van de wedstrijd nog 2 driepunters van Souburg, waardoor de stand 74-40 is geworden in ons voordeel.

We zeggen dank tegen Martin, die een degelijke wedstrijd heeft gefloten. Hij was maar alleen en dan toch alles onder controle en oog voor de 3-seconde-regel, lopen, doordringen en 2 onsportieve fouten geven: Dat het laatste kwart de souplesse minder was bij hem en er een time-out voor hem moest worden aangevraagd……………… nemen wij graag op de koop toe. Dank en respect zijn twee duidelijke woorden naar hem toe!!

Onze laatste wedstrijd dit jaar. We gaan de feestdagen vieren als koploper met 8 gespeeld en 14 punten. Doelsaldo +180. Thumbs up!

Michel: 4 punten en 2 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het lauwe sportcomplex Westerschouwen, waar alles om 2300 uur al helemaal klaar stond voor het minitoernooi van morgen, zaterdag 14 december. Dank aan iedereen die heeft geholpen het klaar te zetten. DANK aan BJ en Baloe voor de voorbereidingen!