Vrijdag 10 januari: Mevo’80 H1 – Mevo’80 H2

Verslag van Jan-Kees:

Aangezien Ruud op dit moment waarschijnlijk ergens op een plank staat en met van alles behalve basketbal bezig is (het is hem gegund), dit keer een stukje zonder lauwe torries en omhoogstekende duimen… Komtie!
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was voor de heren een mooie om mee te beginnen, namelijk tegen elkaar. Nadat de eerste confrontatie was uitgelopen op een overwinning voor Heren 1, was Heren 2 vastbesloten om deze wedstrijd te winnen. Ze waren dan ook op bijna volle oorlogssterkte, met Gustavo en Michel als enige afwezigen. Heren 1 zat wat krapper in de mensen door afwezigheid van Ruud, B.J. en Michiel. Gelukkig was Ko op tijd hersteld van zijn enkelblessure en had Myron heel veel zin om zijn debuut te maken bij de heren.

Vanwege het ondertal aan mensen zag H1 af van de gebruikelijke half-court press. Dit om de krachten enigszins te sparen en vroegtijdige foutenlast te voorkomen. H2 wist hier echter niet van te profiteren en keek al snel tegen een 13-0 achterstand aan. Ondanks het lage tempo wisten met name Ko en Klaasjan een aantal keren snel weg te komen en te scoren. Pas vanaf de zesde minuut begon H2 iets terug te doen, met scores van Leendert, Gydo en Henk. H1 bleek echter niet te stoppen en de tussenstand na het eerste kwart was maar liefst 25-7. In het tweede kwart begon de zoneverdediging van H2 te lopen en werd er iets minder gescoord, maar het bleef toch vooral éénrichtingsverkeer. Ruststand: 36-9.
Geen idee of het aan de vermoeidheid van H1 lag of aan de tactische omzettingen van H2-coach Martin (we gaan voor het laatste), maar de tweede helft was veel meer een wedstrijd dan de eerste. In het derde kwart een paar goeie scores gezien van Jurgen en Arthur. Aan de andere kant een driepunter van Ko en de eerste scores van Jan-Kees. Het beste bleek echter voor het laatst te zijn bewaard. Beide partijen speelden een prima vierde kwart. Een aantal prachtig uitgespeelde aanvallen van H1, vaak afgemaakt door Klaasjan onder het bord. Die rol was aan de andere kant weggelegd voor Patrick, één keer na een heerlijke fake en pass van Dennis. In de 39e minuut gebeurde eindelijk waar iedereen nog op zat te wachten. Myron werd door Michel weggestuurd in de fastbreak en wist zijn eerste punten op het sheet te krijgen. Het was echter Bart die met een afstandsschot de eindstand op het bord zette: 75-23.

Al met al een leuke wedstrijd waarin aan beide kanten erg sportief en met vlagen erg goed werd gespeeld. Mede dankzij de strenge, maar rechtvaardige, scheidsrechters van Volharding. Leuk detail om mee af te sluiten, iedereen heeft in deze wedstrijd gescoord. Dus, ja, nou, toch, vooruit dan maar….… thumbs up!

Scores H1: Ko 23, Klaasjan 22, Michel 12, Bart 8, Jan-Kees 8, Meyron 2

Scores H2: Jurgen 4, Leendert 4, Patrick 4, Arthur 2, Dennis 2, Gydo 2, Henk 2, Niels 2, Richard 1