Mevo’80 – Scheldesport 2

Afgelopen vrijdag mochten we weer een potje basketballen tegen Scheldesport. Voor ons was de taak om ons homefront te verdedigen en met een winst naar huis te gaan.

We waren in totaal met 7 man. Richard en Ruud konden er helaas niet bij zijn deze avond. we hadden het geluk dat Louis voor ons wilde Coachen, wat wij allemaal een heel goed idee vonden Thumbs Up!!

De wedstrijd begon met gelijk 2 scores voor Scheldesport, maar wij scoorde gelijk daarop 9 punten achter elkaar. Het was voor deze kwart net niet genoeg om een voorsprong te maken. De eerste kwart eindige met de score 15-18 in het voordeel van Scheldesport. In dit kwart scoorde Ko Passchier 8 van de 15 punten.

Na een motiverende speech van Louis begonnen we het tweede kwart. Onze defense was vele male stekker dan het eerste kwart. Er werd goed uitgeblokt waardoor de tegenpartij geen rebound had en wij in dit kwart een eerste voorsprong konden maken op Scheldesport. Myron werd goed gevonden en ging goed voor de inside acties. Dit kwart was zeker voor ons en wij gingen daarom ook met een goed gevoel de rust in. Het kwart eindige met een stand van 30-28 voor Mevo.

Het derde kwart begon niet echt soepel waardoor de tegenpartij weer terug in de strijd kwam. Louis kwam gelijk met een time-out waardoor wij even een reset kregen en we er weer volle bak tegen aan gingen. In het derde kwart kwam iedereen aan zijn scores, waardoor we weer de voorsprong pakte. Het kwart eindigde met een stand van 44-36.

Het laatste kwart moesten we de voorsprong in stand houden om onze win streak in stand te houden. En dat deden we dan ook door de strakke ballen van Bart op Norbert. Het was niet de beste wedstrijd die we gespeeld hebben, maar zijn er toch met een win vandoor gegaan. de wedstrijd is gewonnen met een stand van 59-53.

De wedstrijd is gespeeld in het stadion van MEVO op 10 februari ’17.