7 februari 2015; Mevo ’80 Heren 1 – Smokkelhoek 2

TGIF! Coach en hoofdredacteur Ruud (aka mr. vacation) staat met de wind in zijn blonde lokken op een surfplank hier ver vandaan. Gustavo is coach, en ook een ghostwriter is gevonden voor de wedstrijdverslagen. Hopelijk zijn ze net zo goed als de ‘torries’ van Ruud! Here we go!

De mannen uit Kapelle op bezoek, nadat de U14 in de sportzaal heeft laten zien hoe je een partijtje basketbal wint, zijn de heren aan de beurt. De aanblik van de tegenstander laat de coach de legendarische woorden spreken; ‘Deze wedstrijd zal op een paar puntjes verschil aankomen..’ En helaas werd dit meer dan werkelijkheid, SPANNING!

Kwart 1: een rustige, compacte man-to-man defence was de opdracht. Wait… What? Coach ‘vol gas alles geven wat je hebt’ Gustavo week wat af van zijn gebruikelijke patroon. Maar niet zonder resultaat, een 11-12 voorsprong voor de thuisploeg.

Kwart 2: de heren uit Kapelle laten goed defence voor zich spreken, benutten hun vrije worpen en komen 8 punten voor in de slotseconden voor rust. Jeroen knalt er nog één van zijn verdiende vrije worpen in; en we gaan rusten met een 20-27 achterstand. 8 punten inleveren = pijnlijk.

Kwartje 3; gaan we dan! Vol gas dubble-team waar mogelijk en helpside defence om de gaten op te vangen. Klaas-Jan komt geheel los en maakt binnen 5 minuten even de stand gelijk, Ko scoort ook nog subtiel op briljante wijze. De opdrachten (in defensief opzicht) van de coach pakken perfect uit, Smokkelhoek scoort 5 puntjes in dit kwart. Stand nog wel in het voordeel van Smokkelhoek bij de start van het laatste kwart; 31-32

Beide teams moeten, niemand wil het laten liggen. Het laatste en beslissende kwart breekt aan. Door het vurige verlangen van beide teams om te winnen krijgt ‘fysiek spel’ een nieuwe betekenis. Blessures, bloed en een hoop geschreeuw (alles vergeten en vergeven na afloop hoor J). Wat valt er te zeggen… na 6 minuten spelen is het gelijk… na 9:30 minuten ook nog… Balbezit voor Mevo. Met 30 seconden op de klok is het devies: rustig rondspelen, nadenken en één zekere score. Perfecte uitvoering door iedereen; Ko maakt een bizarre lay-up met 3 seconden op de klok: 49-47 voor! Time-out. Mevo op fouten last, maar iedereen laat zien hoe deze seconden uitgespeeld dienen te worden, hulde!