27 november: mevo 80 H – smokkelhoek H2

Na een paar weken zonder wedstrijden, mocht het dreamteam weer eens loesoe gaan. Deze vrijdag tegen de mannen van smokkelhoek. De uitwedstrijd nog in gedachten (dik klop gekregen met 25 punten), waren we dus op en top gemotiveerd en waren er klaar voor. BJ helaas last-minute moeten afmelden, maar daarvoor jeroen er weer eens een keertje bij. Maar het begin liet nog even op zich wachten. Onze shirts ….eh…. waren er gewoon even niet. Gelukkig is dit wel goedgekomen. Maar de scheidsrechters waren niet op komen dagen……pindakaas……. Gelukkig waren henk en een dude van smokkelhoek bereid om te fluiten. Thumbs up mannen! Want: geen scheidrechters, geen wedstrijd………….en dat zou jammer zijn.

We begonnen niet scherp aan de wedstrijd. De looplijnen werden niet tentoongesteld evenals het logisch innemen van de bal. Ook werd er onnodig balverlies geleden. Aan kapellekant eigenlijk geen bijzonderheden; degelijk gebruik makend scoorden ze er op los. Zowel inside als van afstand. Baloe wel een lekker drietje erin gegooid. 8-9 naar 12-18. De fastbreak aan onze kant was wel gevaarlijk, maar niet degelijk genoeg. Toch een paar keer de bal weggegooid…………….. 15-28 de stand…….

Tweede kwart even lekker van onze kant. Goed gepasst en de vrije man gezocht en gevonden: bam, bam.. 2 drietjes van baloe. Mede hierdoor kregen we overwicht en liepen we iets in: 25-34. Dan een mindere fase. Schoten vielen niet en de rebounds hadden we, ondanks onze lengte, zeker niet allemaal. De ruststand was 27-47.

In de pauze nog ff een power-T-tje genuttigd en gaan. Ko pakte een aantal keer de bal van hun guard, wat hij daarna ook zelf afmaakte. Paar lange ballen kwamen aan van baloe, maar ook van klaasjan. De schoten van smokkelhoek vielen even niet. In 6 minuten stond er 43-53 op het scorebord: nice! Mede twee schoten van afstand van klaasjan zorgde aan het einde van het derde kwart voor een 50-56 stand.

Spanning helemaal terug en we zouden wel even doorstomen in het laatste kwart. ………….55-58……….. Maar dan vallen de schoten weer aan kapellekant. Ondanks de fanatieke verdediging op hun schutter, konden we hem niet blokken. 5 scores achter elkaar. Aan mevokant, wel rebound pakken, maar dan zo kinderachtig door het midden gelijk weer inleveren. Verder lieten we de automatismes even voor wat het was en werd er te geforceerd gespeeld. In een paar minuten tijd stond er 60-68 op het scorebord. Time-out mevokant. De tijd tikte in ons nadeel weg dus; driepunters gaan schieten met een inkomende jeroen als rebounder…..was het plan. Smokkelhoek was er niet zo van onder de indruk. Speelde rustig rond en liet zich niet gek maken. Als wij dan fanatiek proberen te verdedigen, maar dit niet met 5 man doen………….. ontstaat er dus geen balverlies aan smokkelhoekkant, maar wel een paar fouten. Jeroen mocht ff gaan zitten met 5 fouten. 62-70 met nog twee minuten. Het heeft niet zo mogen zijn. De eindstand is 64-71 geworden.

Met 1 duidelijk goed kwart die je wint, win je gewoon geen wedstrijd! Jammer joh………..! Smokkelhoek terechte winnaar en gewoon goed uitgespeeld. Laten wij er nog maar op terugkomen op de training wat zo de bedoeling is de laatste minuten, indien we tegen een achterstand aan kijken.

Scheidsrechters gewoon goed gefloten aan allebei de kanten. En nogmaals: Thx voor de bereidheid!

Wij zijn weer terug in de realiteit. We staan nu op 6 punten in 6 wedstrijden. We hebben nog twee wedstrijden deze competitie. 11 december uit tegen marathon en 18 december thuis tegen volharding. Twee mooie avonden gaan het in ieder geval worden…….. 🙂

dennis: 0 punten en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld in sportcentrum westerschouwen, waar het ondanks de nederlaag, gewoon gezellig was!