23 maart: volharding h3 – mevo 80 h1

Na het tegenvallende resultaat van vorige week stonden er nu 9 op en top gemotiveerde mevo-heren in Goes. Ruud eerder weg van zijn werk, BJ ook iets geregeld op zijn werk.  Marijn was, ondanks zijn enkelblessure, ook aanwezig en bereid om te spelen! Bij volharding stonden 8 en tijdens de wedstrijd, stiekem, 9 heren op het sheet. Genoeg te wisselen en redenen genoeg om er maximaal voor te gaan. De wedstrijden tegen volharding 3 zijn altijd spannend, waarbij wij de laatste twee keer hebben gewonnen.

De thuisspelende ploeg ging beter van start dan wij; iets geroutineerder en degelijker spelend. Van onze kant waren we aanvallend te ongeduldig en dachten dat we de bal van alle kanten er wel in zouden gooien. Dus niet! Verdedigend vonden we het al snel goed en -vergaten- uit te blokken. Het leverde een achterstand op van 10 – 7.

Het tweede kwart moest beter! Hiervan waren we ons ook echt wel bewust. We hebben zeker goede acties laten zien (met geduld en rondspelen), maar de aanval erop weer hopeloze schoten……….Jammer. Volharding wisselde hun aanvalspatronen, waardoor sommige van ons -achter de man en punten- aan liepen. Ruststand van 21 – 17.

In de rust even onze -zonden- overdacht en zijn met frisse moed verder gegaan. We hebben wel vaker een goede tweede helft gespeeld; niet alleen vorige week, maar ook eerder tegen volharding. Daar hielden we ons aan op. Volharding wisselde er lustig op los, wat zorgde voor afwisselend spel aan hun kant en energierijke spelers. Wij lieten het afweten. Pakten geen (aanvals)rebounds en ons frisse en actieve aanvalsspel was meestal ver te zoeken. Ook de fastbreaks kwamen niet aan doordat de zaal klein was(?), maar zeker ook doordat volharding ze vaak aan zag komen. Met nog 20 seconden op de klok hadden wij balbezit. Wat doe je dan? Precies: bij 14 seconden hopeloos schieten en missen, waardoor de tegenpartij nog een keer kan aanvallen en scoren……………. Stand aan het eind van het derde kwart: 27 – 23.

In het laatste kwart moest het gebeuren. Een zone verdediging wilden we niet spelen, omdat hierbij de tijd zou wegtikken in het voordeel van volharding. Ook in dit kwart gingen we regelmatig voor hopeloos eigen succes ipv uitspelen. Rebounds waren voor volharding. Laatste vijf minuten wilden we half-court-press spelen om toch onrust te zaaien bij de tegenstander. Dit werkt alleen als je het met zijn allen doet zodra de tegenstander over de helft is. Dit bleek in de praktijk toch allemaal te moeilijk voor ons. Dat is een trieste constatering! Hierdoor speelde volharding rustig een aanval en de tijd tikte in ons nadeel weg. Ook dit feit was een trieste constatering. Wij wilden ook baloe nog zoeken voor zijn drietjes. Dit lukte helaas maar 1x (natuurlijk wel gescoord door hem!). Eindstand: 33 – 30 voor volharding.

Een dikke jammer. Als we meer met ons hoofd spelen, meer beleving en wil om de bal te willen hebben, en geduld meenemen tegen een zoneverdediging dan winnen we gewoon. Nu hebben we gewoon terecht verloren, doordat volharding geconcentreerd met de situaties om ging. Zeker het laatst kwart waren ze zich bewust dat de tijd in hun voordeel liep. Verder wisselden ze aan de lopende band, waardoor er altijd energierijke spelers in het veld stonden. Volgende keer weer met frisse moed er tegen aan! Dan nemen we de punten weer mee uit Goes!

Nog wat over de scheidsrechters? Niets op aan te merken: onpartijdig en alles onder controle. Mede ook doordat beide ploegen wilde basketballen!