23 dec: volharding h3 – mevo 80 h1

De laatste wedstrijd van het eerste seizoen. Vandaar ook de datum; hij moest nog gespeeld worden dit jaar. 23 december is natuurlijk een hele mooie dag, maar niet de ideale dag om s avonds te basketballen. Ook schijnbaar niet om te fluiten, want er was maar 1 scheidsrechter. Bij ons geen uitzonderlijke problemen; Gydo sinds dinsdag geblesseerd en Arthur herstellende maar nog niet spelend (overigens wel aanwezig!). Wij waren met zijn achten. Bij de tegenstander volgens mij iets anders; ze waren met 5 mensen en een geblesseerde coach. De vorige wedstrijd tegen volharding h3 was een dikke 33 – 31 overwinning voor ons……………………

Wij waren ruim op tijd aanwezig en hebben een maximale warming-up kunnen doen. Maar………..op het verkeerde veld. Op ons veld liep een wedstijd lekker uit……..

We probeerden gelijk vanaf het begin scherp te zijn. Maar dit lukte toch niet echt. We pakten weinig rebounds en konden elkaar niet echt makkelijk vinden. Verder leek het er verdacht veel op alsof de thuisspelende ploeg een volhardingkerst(b)engel op de ring had zitten, want er ging echt niets in. Baloe kan toch vrij aardig schieten, maar gewoon niets. Magic lefty BJ legt ze er toch ook vrij makkelijk in met zijn inside-acties maar nu niet. Vervolgens pakten wij de rebounds ook niet. Een simpel schotje en rebound van ruud waren onze scores……….. Volharding deed het iets beter; 10 – 4 achter.

We konden het zelf niet geloven. In het tweede kwart moesten ze toch vallen. Maar niets was minder waar. Een actie van julian en 1 vrije worp van Robin waren onze scores. Dan ben je dus 2x 10 minuten aan het spelen en dan heb je 7 punten!!!!!!!! De tegenstander ging gelukkig ook niet helemaal los: ze kwamen tot 16 punten.

In de rust moest er iets gebeuren. Zoals we nu speelden gingen we niet winnen. We gingen ons andere spelletje tegen zone spelen, waardoor we onze center altijd bij de basket zouden hebben. Onze lengte en powerrrr moesten we toch om kunnen zetten. Plus het feit dat onze tegenstander geen wissels hadden.
Het leek er gelijk vanaf het begin op dat de volhardingkerst(b)engel niet meer aanwezig was op de basket, want de scores vielen! Scores van peter, ruud en twee drietjes van Baloe. stand: 22 – 29 voor ons. Zo snel kan het gaan.

We waren er nog niet; we hebben wel eens vaker voor gestaan. En we hebben weleens vaker 16 punten voorsprong weggegeven (ook tegen volharding). Het laatste kwart speelden we gewoon verder. Alhoewel we wel optimistischer werden: twee passes en een jumpshot, twee passes en een inside-actie tegen 3 man. Meer met het koppie spelen en wachten op de echte kans. De scherpte en energie leek ook een beetje weg bij volharding. Totdat 5 minuten voor tijd opeens een speler van volharding op de grond lag met een hoofd-oog-wond. Een ongelukkige botsing………… Plakker, pleister en tulband erop en verder spelen was zijn motto.
De scheidsrechter had het niet altijd even makkelijk zo alleen; hij floot ook veel voor sprongballen. Hij zag ook niet alles en liet veel onder het bord toe. Om dan vervolgens het laatste kwart wel te fluiten. Ik vond niet altijd in ons voordeel. Hij was ook te beinvloeden door de mensen aan de kant en de spelers. Er moeten gewoon twee scheidsrechters aanwezig zijn om alles te zien en fluiten!!!!! Gelukkig had dit verder geen invloed op de winnaar van de wedstrijd. Nog twee drietjes gezien van baloe en een eindstand van 29 – 39 voor mevo!

Ik vind dat wij de terechte winnaars waren. Verder kwam duidelijk naar voren dat je als team zijnde gewoon minimaal 7 man moet hebben voor een wedstrijd en er twee scheidsrechters moeten fluiten. Wij zijn blij als de volhardingkerst(b)engel na de kerst weer weg is. Baloe echt de -kees akerboom jr- van mevo 80 is!

Nog een paar mededelingen: Peter moet helaas stoppen met (wedstrijd)basketballen vanwege een opspelende chronische blessure. Verder gaat Robin zijn heil zoeken in Amsterdam; stopt dus ook met basketballen bij Mevo 80. Wij zullen jullie missen, maar hopen jullie toch wel nog te zien als jullie in de buurt zijn of een goede pot basketbal willen zien!
Iedereen prettige feestdagen en een sportief 2012 gewenst vol met geluk en gezondheid!

Henk: 0 punten en 1 fout
Arthur: niet gespeeld, wel aanwezig en het wedstrijdformulier fantastisch ingevuld.

De wedstrijd is gespeeld op vrijdag 23 december in het grote sportcomplex in Goes, waarin je makkelijk kan verdwalen.