2 maart: mevo 80 h1 – voorwaarts h1

Na een aantal weken zonder wedstrijden was afgelopen vrijdag weer de avond voor actie! Julian had zich afgemeld en arthur moest de u18 coachen bij hun uitwedstrijd. Door deze uitwedstrijd was het even creatief organiseren door onze wedstrijdsecretaris, zodat we een echt dreamteam aan de tafel hadden. Martin met de dames Plug en puddingbroodjes. Martin is volgens mij 4x 10 minuten in de watten gelegd 🙂 Dank voor jullie aanwezigheid!!!
Het betekende in ieder geval maar 6 heren aan de mevo-kant. Wil ik toch ook opmerken, dat henk tot nu toe nog niet 1 wedstrijd heeft gemist dit seizoen!
Bij voorwaarts een aantal nieuwe gezichten; zou dat de reden zijn dat ze al zes punten hebben? Laatste wedstrijd tegen voorwaarts hebben we 16 punten voor gestaan maar uiteindelijk met 16 punten verschil verloren……..We waren benieuwd naar vanavond. We hadden er in ieder geval dik zin aan; zeker na de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen -vlaardingen-

Eerste kwart kwamen we gelijk goed uit de startblokken. Schoten vielen goed en onze afwisseling in het spel was ook primma. De bezoekende ploeg scoorde hun eerste punten pas na 7 minuten. Schoten van baloe en rebounds van marijn waren onze wapens. Stand 11 – 4 voorsprong.

Tweede kwart hetzelfde spel aan beide kanten, waarbij bj nu ook een paar goede scores liet zien. Balou leek niet te stoppen: drietjes, inside-actie, score met bonus en vrije worpen. Ben blij dat hij altijd een oranje shirt draagt……….. Laatste paar minuten van dit kwart hebben we goed uitgespeeld. Niet te gehaast, wachten op onze kans en enigszins onze rust en momenten pakken; we stonden immers voor: 26- 15. Onze verdediging stond tot nu toe ook goed. Voorwaarts kwam er niet door en produceerde alleen een aantal optimistische schoten en acties; zeker ook onze verdienste!

Met de vorige wedstrijd in ons hoofd waren we gewaarschuwd. We staan voor, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. Voorwaarts moest iets veranderen. Ze schakelden om naar een man-to-man-verdediging. Hiermee krijg je ons niet meer. Wij schakelde ook gelijk om kwa aanvalspelletjes. Fast-breaks en acties van marijn en gydo zorgden voor onze punten. In dit kwart ook nog een vrije worp score van marijn van 1 uit 6………..:-( Daarbij nog een drietje van baloe en een stand van 40 – 17.

Laatste 10 minuten van de wedstrijd hebben we uitgespeeld met ons koppie. Wij stonden voor en voorwaarts moest wat doen. Onze aanvallen bestonden nu veel al uit lang rondpassen en echt wachten op de kansen. Langzaam zakte de energie bij de mannen uit axel ook weg. De eindstand is 42 – 23 geworden.

De scheidsrechters hadden alles onder controle. Denk ook omdat beide ploegen gewoon en normaal wilden basketballen. De fouten die gemaakt zijn, werden ook gefloten en verder niets bijzonders. Misschien nog opmerken dat ruud 1 fout had en marijn 4.

Onder de toeschouwers nog twee mini s gezien (1900 uur is ook een goede tijd om naar een wedstrijd te kijken!) en vaders. Patrick kijkt het een en ander af, zodat hij volgend seizoen volop mee kan doen met het dreamteam mevo 80 h1!;-)

Een goede pot basketbal van onze kant. Als team met zijn zessen gespeeld. Ondanks een paar misverstandjes en slechte passen. Lekker het weekend in gegaan met 2 punten in de pocket. Biedt hoop en perspectief voor volgende wedstrijden. Volgende week tegen volharding 1 (de koploper). Daarna een aantal thuiswedstrijden tegen de middenmoot, waarin wij mogen laten zien dat wij daar ook toe behoren?!

martin: 3 puddingbroodjes met 2 koffie 😉

De wedstrijd is gespeeld in het altijd mooie sportcomplex westerschouwen, waar het nog lang onrustig is gebleven…….