12 december: mevo 80 H – volharding H1

Een belangrijke wedstrijd voor de heren. De winnaar zou goede kansen hebben om tweede te worden in de competitie. De uitwedstrijd hadden we gewonnen. We hadden er dik zin aan, maar een paar probleempjes hadden we ook. Dennis en henk habben afgezegd: moesten andere dingen doen. BJ moest helemaal uit amsterdam komen en ko heeft de hele week in de -bush- moeten survivalen……………… Dit naast de drie geblesseerden, leverde een klein team op. Meyron was gelukkig bereid om strak in het oranje mee te doen met de heren. THX dude!

De wedstrijd begon fanatiek aan beide kanten. Ruud op snelheid (?) voor de insideactie leverde de eerste vrije worpen en punten op. Volharding doorzag gelijk vanaf het begin veel passes, waardoor ze veel steals maakten en vloeiende fastbreaks liepen. De score werd 3-9. Wij konden niet schakelen. De passes werden zelfs slechter. Gewoon onnodig balverlies. Ko wist dan toch nog een paar keer te scoren waardoor we het eerste kwart eindigde met 16-28.

Tweede kwart zelfde verhaal. We werden op alle fronten afgetroefd. Van afstand vielen ze niet en met insideacties kwamen we er niet door. De verdediging van volharding stond goed. De bezoekers bleven goede fastbreaks lopen. We gingen rusten met een 20-44 stand…….. oei…..

De tweede helft zijn we met een andere instelling het veld ingegaan. De opgelopen achterstand goedmaken was misschien iets te ambitieus, maar de tweede helft winnen……………………….. t moest er maar van komen!! Fanatieker en dichter op de man zorgde er voor dat het haperde bij volharding. Ook onder de borden lieten we ons meer gelden. Het leverde scores op van ko. Maar ook van bj en bart van afstand. Bij volharding liep er de hele wedstrijd al een speler te konjoneren en die vond het in de vijfde minuut nodig om na een beslissing van de scheidsrechter, de bal naar deze scheidsrechter te gooien…………?!………….. Juist dat dacht de scheidsrechter ook: technische fout. Vrije worp en balbezit voor ons: nice! De speler hebben we ook niet meer in het veld gezien deze wedstrijd. Dit derde kwart was duidelijk voor ons: 17-11. Dus ook…….even snel rekenen…… een stand van 37-55.

Het laatste kwart wilde we graag nog wat laten zien. Een doubleteaming probeerden we wel, maar daar kwamen we net iets te kort voor. Volharding speelde dit ook aardig uit en vond dan vaak de vrije man in scoringspositie. Ruud was ook op dreef met 8 punten dit kwart (lag aan zijn nieuwe patta s?). Laatste minuten nog een halfcourtpress geprobeerd. Het leverde zeker wat enthousiasme op, zowel op het veld als op de tribune. maar onrustig werd volharding er niet van. Zou ik ook niet worden met 20 punten voorsprong. Driepuntertje van klaasjan zorgde uiteindelijk voor de eindstand van 58-75.

De scheidsrechters deden het goed. Af en toe even overleg, maar ook gewoon oog voor details tijdens de wedstrijd: thumbs up mannen!

De tafel deed het ook goed (even 1 minder momentje gehad). Met een beetje hulp van martin is het wel goed gekomen. Fya en niels die hosselen t wel hoor: ook voor jullie drie thumbs up!

Een terechte overwinning voor volharding. Duidelijk door basketballes in de eerste helft. De tweede helft was wel voor ons: 38-31………. en deze nemen we dan maar mee! Nog twee wedstrijden tegen voorwaarts. Volgende week de uitwedstrijd in het altijd mooie axel, waar we vast en zeker weer een paar keer het wapen van axel gaan zien………….. :-). Dan in het nieuwe jaar de laatste competitiewedstrijd thuis in westerschouwen. Check da site: www.mevo80.nl voor de precieze gegevens en kom weer lekker kijken!!!

meyron: 0 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het sportcomplex westerschouwen: niet alleen voor fijne basketbalavonden, maar ook voor lekker eten, tennissen en bowlen………. 😉 Denk dat daarom john, niels en jeroen aanwezig waren!? 😉