10 oktober: smokkelhoek H2 – mevo 80

Door de fluitwedstrijd voor onze wedstrijd, zijn we met de familiewaggie van bj naar kapelle gereden; knus. Daar een momentje gezien voor onze wedstrijd; henk en baloe dik aan het fluiten…………..respect baloe…………

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. We hadden er zin aan. Ruud een vraagtekentje kwa aanwezigheid; maar toch voor elkaar gekregen. Daardoor alleen patrick afwezig.

Start was weer even wennen aan de kleine zaal. Niet alle lange ballen werden afgemaakt en ontvangen. Ko scoorde de eerste punten voor mevo. Verdedigend gelijk lastig met de powercenter van smokkelhoek. Scores van ruud van afstand en de vrije-worplijn zorgde voor meer mevo-scores. Het eerste kwart eindigde we met een 22-13 achterstand.

Tweede kwart kwamen we er niet aan te pas. De lange ballen kwamen niet aan en dit in combinatie met slordig spel leverde te veel scores op voor smokkelhoek. Klaasjan kwam ook niet los. Baloe wist vanaf de driepuntslijn het netje te vinden: 2 drietjes is altijd lekker. Uitblokken om te rebounden hebben we niet laten zien. We gingen rusten met een 44-27 stand.

Na -de thee- konden we niet omschakelen. Het maakte niet uit wie er in het veld stonden; het slordige, tamme bleef erin. Henk nog gescoord. Myron behoorlijk de bank warmgehouden om zijn weekie vakantie te compenseren. Maar 9 punten, waaronder een drietje van baloe, in dit kwart. Dan loop je niet in!

Het laatste kwart waren formaliteiten. De wedstrijd was gespeeld. Een terechte overwinning voor smokkelhoek: 75-47.

De scheidsrechters hebben goed gefloten. Een handjevol beslissingen die ook anders hadden kunnen zijn. Maar dit was heel neutraal en had zeker geen invloed op de wedstrijd en het resultaat.

Op de terugweg nog even langs de Mac geweest, waar baloe ze ook nu weer op maat aangaf……………dennis ons weer eens verbaasde………..

Aanstaande training moeten wij nog maar eens de fastbreak doornemen. De volgende wedstrijd is thuis tegen marathon. Gegarandeerd een goede avond; niet alleen door de sponsoractiviteiten die avond, maar ook omdat we altijd goed kunnen ballen tegen de mannen van marathon. Komt allen!

myron: 0 punten en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld op een klein veld van smokkelhoek, waar wel nieuwe baskets aan de muren hingen: n-i-c-e!