zaterdag 24 nov smokkelhoek h3 – mevo 80 h1

Weer eens een wedstrijd op een zaterdag. Niet echt onze favoriete dag. Afzeggingen van michiel en marijn; dan mis je gelijk 4 meter……….. BJ geblesseerd, john lekker in het zand aan het spelen in de zon……….. Gelukkig konden we michel en dennis activeren, waardoor er een fantastisch gelegenheidsteam van 8 man naar kapelle afreisde. De wedstrijd voor ons is niet doorgegaan, waardoor er geen scheidsrechters bij ons waren. Gelukkig was henk (alweer! dank!) bereid om te fluiten en micha van smokkelhoek. Hem kennen we ook van naam, omdat het voor hem niet de eerste keer is dat hij moet invallen……..ook dank van onze kant. Door de bereidheid van de gelegenheidsscheidsrechters kon de wedstrijd toch doorgaan!

Eerste kwart begon veelbelovend. Richard twee keer weg, twee vrije worpen van ruud erin en een actie van michel. Hoppeta 7-5 voorsprong voor ons. Het was maar een kort moment. Bij zijn volgende nba-actie verstapte michel zich: einde wedstrijd. Een dikke jammer voor hem en voor ons. Beterschap en rust gewenst. Smokkelhoek kwam beter in zijn spel en scoorde erop los. Bij ons waren de passes in orde, het geduld ook, alleen echt uitgespeelde kansen kregen we niet. Hierdoor ging het eerste kwart dan toch met 17-9 naar smokkelhoek.

Tweede kwart werd duidelijk dat hun guards de acties maakten. Hebben we even onze probleempjes mee gehad, omdat patrick en ruud hen verdedigde. Zij hebben heel veel kwaliteiten maar niet om de guards te verdedigen. Dat had onze ad-interim coach michel ook in de gaten en reageerde hierop. Patrick had wel al 3 fouten te pakken. Wat viel verder op? Lopen, lopen, lopen. Het hield niet op bij beide ploegen. Laten we zeggen dat het echt zo was: het was zo. De scheidsrechters waren ook consequent daarin en onpartijdig. Maar om te zeggen dat het de wedstrijd daardoor aantrekkelijker maakte? Het humeur van beide teams hier beter door werd?…………………………Klaar hierover: er werd voor gefloten: consequent en onpartijdig! Stand in de rust: 32-22. Nog aardige scores gezien van dennis. Hij is iets kleiner dan 2 meter, maar toch rebounden en een schotje.

Na de rust besloot smokkelhoek hun zoneverdediging in de kleedkamer te laten en man-to-man te spelen. Dit hadden we snel in de gaten en probeerden daar op te reageren. Een enkele keer ging dit primma met goede inside-acties, maar meestal was het vrij onoverzichtelijk. Waarschijnlijk omdat we met dit team dan toch te weinig uren samen hebben gespeeld. Nog scores gezien van baloe: schotjes en inside-actie. Ook gydo wist het netje te vinden met goedgetimede schoten. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op: 53-36.

Het laatste kwart lukte niet meer bij ons. De accu was op. Daardoor konden we niet meer scherp verdedigen en was onze aanval veel te statisch. We hebben wel alles gegeven en met zijn allen geknokt, maar het was op. Bij smokkelhoek vonden ze het ook best. Helft zone gespeeld en helft man-to-man en gewonnen met 64-40. Valt niets van te zeggen. We verheugen ons op de thuiswedstrijd. In onze grote zaal en 4 meter van der maas erbij. We zullen het zien: we hebben er in ieder geval zin aan!

De wedstrijd is gespeeld in de door-muren-strak-afgezette sporthal in kapelle. Waar de muziek binnen fantastisch gekozen is door de dj van smokkelhoek h3 🙂 Waar de muziek buiten ………….anders was……. 🙂