zaterdag 23 april: smokkelhoek H2 – mevo 80 H1

De laatste wedstrijd van het seizoen alweer. Best vroeg; dit heeft ook met het bekerprogramma te maken, dat in de maanden mei en juni wordt afgewerkt.

Info vooraf:

geblesseerd: ruud, patrick, richard

afwezig: jeroen, dennis, de scheidsrechters en tafelaars

nieuw: norbert

Verder waren de mannen van smokkelhoek al kampioen voor deze wedstrijd. Dus hadden we een presentje meegenomen in de vorm van een lauwe torrie, flesje alcohol, doos met snoep en een APPLAUS!

Henk stond weer te popelen om te fluiten; bij smokkelhoek floot er elke keer een speler 1 kwart. Getafeld werd er door smokkelhoek. Genoeg info: gas op die lollie.

Dat gebeurde zeker door ons. Drietje van klaasjan was het begin. Vervolgens actie van ko, schotje klaasjan en actie van miep-miep-norbert. Bij smokkelhoek vielen de schoten niet. Zowel van afstand als onder het bord niet. Ik heb niet helemaal meegekregen waar de fles alcohol is gebleven? 🙂 Aan het einde van het eerste kwart was de stand 9-13.

Tweede kwart moest smokkelhoek natuurlijk wat laten zien. Want deze stand hadden ze niet verwacht. Wij natuurlijk wel; zo beginnen we elke wedstrijd …. 🙂 In ieder geval werd er met -scherp- geschoten. Van afstand vielen ze beter. Verdedigend hielden ze ons verder weg van de basket, waardoor de passes wel aankwamen, maar rond de driepuntslijn niet echt voor gevaar zorgden. Snel was het 15-16 en 19-18. Myron maar 1 puntje van de vrije-worp-lijn, klaasjan 2x mis van deze hele moeilijke afstand 🙁 Smokkelhoek stoomde gewoon door naar een ruststand van 38-23.

In de tweede helft wisselde smokkelhoek flink door. Ze hadden ook 10 man op het sheet. Wij wisselde ook flink door; alleen hadden wij maar 6 spelers. Norbert werd regelmatig even op de bank gezet om even te temperen en wat tactische info toe zich te krijgen (dat je zoveel energie kan krijgen van het bier in de biet? Ongelooflijk :-)). BJ kreeg, ondanks dat hij niet meer kan komen trainen, toch nog aardig wat speelminuten. Hij scoorde ook fraai 2x van afstand. Maar helaas ging de stand wel via 44-30 naar 49-30. De laatste minuten van dit kwart kwamen we er niet door. Baloe gooide nog een fraai drietje, maar dat was het ook wel. De echte powerr icm de kiloos misten we onder het board. 51-30 de stand.

Wedstrijd natuurlijk gespeeld. We wilden gewoon nog ff een goed laatste kwart laten zien. Dit kwam niet goed uit de verf. De echte scherpte was weg. Zowel aanvallend als verdedigend. Ook al wilden we dit niet toegeven. De center van smokkelhoek kreeg het nog even op zijn heupen en scoorde 7 punten in 2 minuten. Aan mevokant scoorde klaasjan nog fraai van afstand en norbert op inzet en enthousiasme. Eindstand is 75-43 geworden. Op papier een grote nederlaag, in de wedstrijd voelde dit aan als een veel kleinere nederlaag. Overigens wel een terechte, op alle fronten!

Nog een dikke thumbs up voor de scheidsrechters en tafelaars! Zonder jullie was de wedstrijd niet doorgegaan.

Ja; dan zit het seizoen er op voor de heren. Voor de winterstop een paar wedstrijden gewonnen (waaronder souburg uit …… bart en bj), maar ook een paar wedstrijden net op een paar punten verloren. In het nieuwe jaar, mede door blessures en afwezigen, een paar keer flink verloren. En ook nog terecht ook…………… We zullen zien wat het volgende seizoen brengt.