woensdag 7 maart: sparta H – mevo 80 H

De heren hebben 13 april pas weer hun volgende wedstrijd. Zo lang willen en kunnen we niet wachten. Dus een vriendschappelijke wedstrijd gehosseld met de mannen uit dirksland. Altijd gelijkwaardige leuke wedstrijden; dus we hadden er zin aan! Ze hadden zelfs voor deze gelegenheid het centercourt neergezet, met scorebord! Thumbs up dudes!

Scheidsrechters werden geleverd door beide ploegen. Dit kwam goed uit aan onze kant; spelers die er gisteren op de training niet waren, mochten een kwart fluiten. Evenals de mensen die met de scheidsrechtercursus bezig zijn; dit was dus een prima oefening.

Eerste kwart waren de spartanen scherper dan wij. Dit leverde veel scores op aan spartakant en balverlies aan mevokant. Veel te slap en te voorspellend werden de bucket-mevoianen aangepasst. Aan onze kant liet niels een paar fraaie scores zien, zowel door de actie als door zijn afstandsschoten. Dit kwart ging duidelijk naar de thuisspelende ploeg. Op een gegeven moment was het verschil 11 punten.

Tweede kwart duidelijk een ander spel van onze kant. Baloe duidelijk guard met de lange bal op de fastbreak. Maar ook duidelijk het spel verdelen door een rustige opbouw. Het zorgde voor degelijkheid en het zorgde er ook voor dat we weer mee gingen doen. De standen weet ik ff niet, maar we kwamen weer een beetje terug.

Derde kwart veel van hetzelfde. Fraaie fastbreaks door ko en norbert. Verder was het spel aan spartakant wisselend. Goede acties en scores werden afgewisseld door makkelijke missers en balverlies. Het kwam de wedstrijd overigens wel ten goede. Een kleine voorsprong stond er op het bord voor ons!

Laatste kwart zou de beslissing vallen. Het spel golfde op en neer en zorgde voor een gelijke stand. Na 5 minuten nog een time-out; zoals we de hele wedstrijden al hadden gedaan. Vervolgens een aanval van sparta die minuten duurde. En … gevolgd door een score. Dan blijft er weinig tijd meer over. Zeker als sparta de bal gaat rondpassen en aan onze kant er maar 1 persoon is die weet hoe laat het is … ! De eindstand is 56 -52 geworden.

Een fijne woensdagavond, maar wel zonder punten. Goede momenten met slechte momenten afgewisseld. Misschien kunnen we nog een keer een vriendschappelijke wedstrijd regelen? Het duurt nog best lang tot 13 april (tegen scheldesport 2). En … we zijn nu met een slecht gevoel weggegaan uit Dirksland. We gaan liever met een goed gevoel naar huis! 🙂