vrijdag 30 oktober: volharding H1 – mevo 80 H1

In de spannende herencompetitie, de strijd om de plaatsen 1 en 2. Voor de wedstrijd stonden wij eerste (op doelsaldo)………………

Wij waren bijna toeticompletti. Patrick was ook weer een soort van fit en wilde graag weer een paar minuten maken. Aan goese kant telden we duidelijk minder spelers. Gedurende het eerste kwart kwamen er toch nog twee aanzetten…………

Begin was duidelijk voor ons. Geen kwaliteit, maar wel degelijkheid. Het leverde gelijk de eerste scores en steals op. Volharding begon nog minder geconcentreerd aan de wedstrijd. Het leverde al snel een stand op van 1-11. Helaas konden we dit niet doorzetten. We waren te makkelijk en onnauwkeurig. 9-13 de stand aan het eind van deze eerste 10 minuten.

Tweede kwart wel een paar probleempjes voor ons. Klaasjan pakte hier al zijn vierde fout. Moet wel zeggen dat de scheidsrechters ze makkelijk gaven, maar goed 4=vier en daar word je niet vrolijk van. Terechte wissel en zo kwam patrick ook aan zijn minuten. Volharding had alle tijd en speelde degelijke aanvallen. Vaak werd hun beweeglijke center gezocht; moeilijk genoeg voor ons. We scoorden gelukkig nog wel wat; maar de ruststand is 20-20 geworden. Eerst maar jammer van onze voorsprong, maar ook reteweinig punten halverwege de wedstrijd.

Onze thee was energierijker dan die van volharding, want we startten de tweede helft goed. Goede fastbreaks gelopen. Vaak 1 tegen 1 door ko, maar ook gewoon 2 tegen 2 of 3 tegen 2. (ko, klaasjan en myron; baloe gooit ze wel hoor!). Uitgespeeld en blij zijn. Van 20-20 naar 22-32: nice! De zoneverdediging werd neer gezet door de thuisspelende ploeg, maar hierbij scoorden onze schutters makkelijk. Verdedigend stonden we ook iets beter. De helpside werd geboden, wat ook nodig was. Volharding zocht vaak de 1 tegen 1 op en was daar zeker gevaarlijk! Dit kwart was in ieder geval duidelijk voor ons met 12-24.

Eigenlijk was er de hele wedstrijd al mevopubliek op de banken (thumbs up gustavo en javier!) en luid aanwezig. Ondertussen waren ook Fya en Ans komen kijken. Wordt errug gewaardeerd! Ook zij waren duidelijk hoorbaar…….. 🙂

In het laatste kwart moest het gebeuren voor volharding. Maar er veranderde niet veel. Wij liepen onze breaks en speelden rond als het nodig was. Fris en fruitig waren we ook (?); een paar keer gewisseld gedurende de wedstrijd, zodat iedereen energierijk in het veld kon staan. Dit maakte ook het verschil? Na de 20-20 ruststand was de tweede helft gewoon voor ons. Met het hele team, degelijk basketbal. We hebben verdiend gewonnen met uiteindelijk 42-62. Ook nog een klein woordje lof naar klaasjan. Zo snel vier fouten aan de broek………dan toch met het koppie verder gespeeld en gewoon een hele lauwe tweede helft gespeeld en de wedstrijd beeindigd met diezelfde vier fouten: netjes dude. Het levert de voorlopige eerste plaats op. Daar zijn we blij mee! Tegelijkertijd zegt het helemaal niets; iedereen kan van iedereen winnen in deze competitie en dat is helemaal hartstikke mooi!

Volgende week een hele vrijdagavond thuiswedstrijden; met voor de heren de wedstrijd om 2030 uur tegen souburg H1. Reken maar dat de mannen uit souburg loesoe willen gaan……………! Levert vast weer een mooie avond basketbal op!

De scheidsrechters hebben eerlijk en neutraal gefloten. Een aantal beslissingen waren mwah……….. Maar zoals gezegd: neutraal en duidelijk gefloten en dat is het belangrijkste. Verder blijf je altijd 1000-en-1 meningen hebben. Daar verspillen wij bij mevo geen energie aan. Basketballen is het motto en dat is vanavond weer gelukt dankzijn twee ploegen, twee scheidsrechters en twee tafelaars (die af en toe toch stiekem hebben moeten zweten, volgens mij… 😉

myron: 2 punten en 0 fouten

patrick: 0 punten en 0 fouten, wel weer de eerste minuten in het veld!

henk: 4 x 10 minuten genoten 🙂

De wedstrijd is gespeeld in de omnium sporthal, waar de baskets vanaf het plafond komen (nice!). Dank aan onze shirtsponsor Wies Horeca service Zierikzee (www.wieshorecaservice.nl)!