vrijdag 28 september: mevo 80 h1 – volharding h3

Wat duurt de zomervakantie altijd lang he? Maar na een 3-tal weken trainen  was het vrijdag eindelijk zover: de eerste wedstrijd. De heren van volharding 3 kwamen op bezoek. Beloofde een spannende pot te worden met een aantal jonge mensen die we voor het eerst zagen en een aantal oude gezichten die we misten.

Onze warming-up was een beetje geimproviseerd, omdat de mensen van de tafeldienst nog moesten omkleden. Maar goed; allemaal wat gelopen en gegooid en precies om 2030 begon de wedstrijd.

Volharding speelde een zone-verdediging waar wij ook vanuit waren gegaan. Dus dat was lekker met scores van michiel in de fast-break, maar ook uit de actie. Drietje van baloe. Maar ook een schot van bj, waar ze in de nba nog wat van kunnen leren! Als de tegenstander dan maar 1 van de 4 vrije worpen raak schiet, dan loop je lekker uit: 16 – 5

Het tweede kwart wisselde volharding naar een man-to-man verdediging. Gelijk even een time-out aangevraagd om iedereen even wakker te maken. Dit lukte ook goed: we konden onze voorsprong uitbouwen. Fast-breaks van richard en michiel, actie onder het bord van marijn en ruud.  Ook nu gooiden de bezoekers maar weinig vrije worpen raak. Stand: 24 – 9 voorsprong.

Na de pauze kwam volharding goed het veld op. Wij konden elkaar moeilijker vinden. Volharding onderschepte de bal een aantal keren en scoorde makkelijk. Onze verdediging kreeg geen vat op hun inside-acties. Dit kwart was duidelijk voor de mannen uit goes. Gelukkig scoorden we nog 2 keer aan het einde van dit kwart waardoor de score van 24-21 naar 28-21 ging. Wel nog steeds in het voordeel van mevo 80!

In het laatste kwart moesten we scherp blijven en ons spel weer vinden. Dit gebeurde zonder ruud, die tegen zijn vijfde fout aanliep. Ook nu weer een goede teamscore van mevo 80. Paar keer een goede fast-break met ballen op maat van baloe op michiel en richard. Nog een drietje van baloe. Het kwam er niet meer uit bij volharding: de accu was op na hun derde kwart?  De eindstand is 47-27 geworden voor ons!

Een fantastische teamprestatie waardoor we het seizoen lekker begonnen zijn! Met een beetje geluk staan we nu ook bovenaan…………..:-)

Lekker blijven trainen met zijn allen, zodat de foutjes er ook uitgaan. Onnodig balverlies, lay-ups missen, rebounds missen,……….

De actie op het veld was goed van ons. De actie daarna van het sportcomplex westerschouwen ook! Klasse jongens! (laten we het bij deze insider houden).