vrijdag 16 november: mevo 80 h1 – marathon h2

Onze laatste wedstrijd tegen marathon was een nederlaag in vlissingen met 6 punten verschil. Dit moest anders; dan maar in de thuiswedstrijd. Afwezig waren bj (geblesseerd) en john (speelt liever in het zand in spanje). Acht man waren wel aanwezig; we hadden er zin in!

Tijdens de warming-up bleek al dat niet alle grote mannen van marathon aanwezig waren. Ook telden we er maar 6.

Wij kwamen niet goed uit de startblokken. Misten schoten en passes. Halverwege dit kwart vonden we elkaar beter en scoorden we via rebounds van ruud en inside acties van michiel. Gydo wist ook nog twee keer het netje te vinden waardoor de stand 14-13 was voor ons.

De scheidsrechters waren ook aanwezig en hadden haviksogen bij de vrije worpen. Denk over de hele wedstrijd wel 6x gefloten voor te vroeg inlopen. Ook het handgebaartje voor -lopen- beheersten ze goed. Na onze vorige wedstrijd hebben we daar schijnbaar toch niet allemaal van geleerd. Is wel jammer; je geeft daardoor de bal gewoon weg. Marathon vond onze verdediging niet altijd top en uitte zich hardop en bij de scheidsrechters. Ook alle schoten vielen niet altijd bij de bezoekende partij. Bij ons vielen ze wel lekker met goed uitgespeelde kansen voor marijn en michiel. In dit kwart ook weer een drietje voor baloe. Stand 25-24 voorsprong.

Na overleg een pauze van 5 minuten.

In het derde kwart liepen we iets uit. Paar keer balverlies van marathon. Marijn wist hem ook goed te raken dit kwart. Schotje, individuele actie en simpele rebound; lekker! Toch even een statistiekje tussen door: in dit kwart 14 vrije worpen voor marathon en 6 punten. Wij over de hele wedstrijd 18 vrije worpen en 11 punten. De vele vrije worpen van marathon kwamen ook door foutenlast. Dit betekent bij 5 teamfouten; elke fout levert vrije worpen op. Hier hadden wij dus mee te maken aan het einde van het derde kwart.

Vierde kwart beloofde nog spannender te worden. Marathon moest komen. De tijd liep in ons voordeel. Er werd fullcourtpress gespeeld waarbij toch enkele spelers van mevo onrustig werden. Als je dan op balbezit speelt rond de driepuntslijn, is schieten niet handig. Je hebt de aanvalsrebound dan niet. De stand was na 5 minuten in dit kwart 51-43 voor mevo. Ook ging de bezoekende ploeg voor de inside-actie (veel al de guard). Dit hebben we goed opgelost. Baloe nog wat fouten voor gekregen. En de scheidsrechters nog een tweetal aanvallende fouten gezien. Door de fullcourtpress incasseerde marathon ook nog een aantal fouten, waardoor zij al vrij snel in dit kwart in foutenlast kwamen.  1 speler moest er ook uit met 5 fouten. Verder had hun guard een lichte blessure opgelopen………….. Dan ben je in het nadeel met 6 man. Stand nu 56-52. Wij hebben de wedstrijd door rond te passen uit kunnen spelen. Ook al ging dat niet altijd even vlekkeloos. Wat wel mooi was, is dat na 1 minuut balbezit voor ons, baloe dan toch de vrije man ziet onder de basket en er gewoon strak gepasst en vervolgens gescoord wordt.

Het is uiteindelijk een mooie overwinning geworden voor mevo 80! 58-52!

Kunnen wij heel goed mee leven. Een hele spannende pot basketbal. Met inzet en enthousiasme aan allebei de kanten. Doordat we met zijn allen zijn blijven gaan, trokken wij een keer aan het langste eind. Lekker! Twee punten erbij. Geeft ook vertrouwen voor de volgende wedstrijd: volgende week naar smokkelhoek. Op naar de volgende overwinning!

gydo: 4 punten en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld in het fantastsche sportcomplex westerschouwen, waar het nog lang onrustig is gebleven……………………… 😉