vrijdag 16 jan: marathon H1-Mevo 80 H1

De competities zijn weer opnieuw ingedeeld, zodat iedereen weer met 0-0 begint. De eerste tegenstander is marathon. Daarmee stonden we gedeeld derde met 10 gespeeld en 10 punten. Maar wel twee keer (nipt) verloren van deze mannen uit vlissingen. Dus nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Zo was het ook met het dreamteam: baloe dik zijn tas aan het pakken en de sneeuwhoogte aan het checken, leendert weer erbij na een blessure en jeroen zijn eerste wedstrijd na een half jaartje trainen. Genoeg powerrr aanwezig!

Marathon begon degelijk en scoorde er gelijk op los. Aan onze kant lullig balverlies en een schotje wat eruit ging. Leverde een 4-0 stand op na 3 minuten. Het spel ging op en neer. Aan mevokant weinig spelletjes, omdat we toch onverwachts tegen een zone stonden. Maar met een -vrij- aanvalsspel toch scores van jeroen, klaasjan en ko (yes, het oliebollendreamteam!), waardoor we wel bij bleven. Stand na de eerste 10 minuten: 14-11

Tweede kwart ging beter, zowel aanvallend als verdedigend. Verdedigend stonden we goed: hun aanvalsspel kwam ook bekend voor! 🙂 Af en toe liepen we nog achter de give-and-go aan. Aanvallend hadden we iets meer geduld en kwamen de schoten van afstand langzaam aan. Ruud raakte ongeveer niets, maar daarvoor liet dan vooral klaasjan het zien hoe het moest, zullen we dan maar zeggen. Van 14-11 naar 16-18 en 20-20. Spannend alom en behoorlijk gelijkwaardig. We gingen rusten met 26-24.

Derde kwart goede inside-acties van ko. Niet te stoppen balvast vond hij het netje. Bij klaasjan was het simpeler: pass, pass, vrij, schotje, score! Dat was ons aanvalsspel dan ook wel. Mede doordat we goed de bal rond lieten gaan met 5 man, kwamen we ook tot deze fijne scores. 28-28 en 32-32 waren tussenstanden, 40-38 de stand aan het einde van het derde kwart.

Het vierde kwart werd het beslissende kwart. Leendert en jeroen hadden volop gewisseld en waren nog fris, ko en klaasjan sowieso (moet ook he, als je U18 en U20 bent!), maar ook dennis en bj (door foutenlast) lagen nog niet aan de zuurstof, dus het bood mogelijkheden.

Schotje klaasjan, verdedigende rebound mevo, actie ko, verdedigende rebound mevo, aanvalsrebound en score jeroen: hoppa 44-51! Beetje rondspelen buiten de driepuntslijn (bj, dennis, ruud); tijd tikt in ons voordeel. Man to man door marathon zorgde wel voor wat verandering en druk, maar geen resultaten. Bal op ko, die met een beetje lijm aan zijn handen (a la MiPi) de bal niet verloor en gewoon er doorheen dribbelt en scoort. Scoren deed marathon wel, maar niet meer dan wij. Klaasjan van afstand……. 48-54 op de borden in de achtste minuut. BJ eruit met 5 fouten. Maar gewoon uitgespeeld en gewonnen met 57-63! 2 punten in da pocket!

Weer een spannende pot tegen marathon, waarbij wij nu eens een keer aan het langste eind trokken. De scheidsrechters hebben goed gefloten en zeker onpartijdig. Op naar de volgende partij; wedstrijd van as vrijdag (nog) niet gecancelled. Laten we hopen dat dit wel gaat gebeuren; met zoveel afmeldingen aan onze kant!

henk: duidelijk aanwezig! 🙂

De wedstrijd is gespeeld in Baskenburg, waar men 3 velden heeft; waar wij op schouwen-duiveland (helaas) alleen maar van kunnen dromen………..