vrijdag 15 maart: mevo 80 h1 – voorwaarts h1

Eens kijken of we de reeks overwinningen konden verlengen; de mannen uit Axel waren de volgende tegenstanders.

Afgelopen training hebben we ons al voorbereid  en het aanvalsspel tegen een zoneverdediging geoefend. Verder hadden we ook meegekregen dat ze de twee punten in Axel hebben gehouden tegen de koploper afgelopen week. Wij waren er dus klaar voor. Baloe, BJ en Patrick hadden afgezegd (lekker zitten de volgende wedstrijd… ;-)). Hierdoor speelde Michel weer mee en waren we met 8 man. Bij Voorwaarts liepen ook 8 spelers rond; enkelen zagen we voor het eerst.

Gelijk vanaf het fluitsignaal waren we scherp. Goede scores van Ruud en Michiel. Ook met de fast-break kwamen we er lekker uit. Het tempo werd erin gebracht door Michel en de punten werden gescoord door Michiel. De mannen van Voorwaarts kwamen niet makkelijk door onze verdediging. Deze stond best aardig. Het leverde in ieder geval een stand op van 20 – 8 in ons voordeel.

Tweede kwart afstandsschoten van Gydo. We speelden gewoon goed het spelletje. Of op tempo eruit, of het geduld opbrengen om rond te passen. Het enigste momentje van onrust veroorzaakte we zelf door onduidelijk te wisselen en daardoor, kort, met 4 man in het veld te staan en al onze lange 3 mensen te willen wisselen. We lieten ons hierdoor niet uit het ritme halen en gingen gewoon door. Voorwaarts liet een paar keer zien wat -give and go- is. Daar scoorden ze ookaardig mee. Marijn liet aardig verdedigend werk zien door hun rebounder goed van de basket weg te houden. Ruststand 34 – 20 voor ons.

In de pauze even bijtanken en tot de conclusie komen dat het niet verkeerd gaat en we een voorsprongetje hebben. Voor ons geen reden om van tactiek te veranderen. Wat zou Voorwaarts gaan doen?

In het derde kwart waren er geen veranderingen. Wij wisselden regelmatig, zodat iedereen speeltijd kreeg, maar ook dat iedereen scherp in het veld stond. Michiel bleef maar doorgaan met scoren. Hij kreeg ze dan ook panklaar van John of Michel. Zeker Michel ging aardig inside waardoor hij 3 man op zijn nek kreeg, maar toch heel gecontroleerd michiel zag staan en de bal passte. Elke keer weer. Makkelijker, effectiever ging het niet. De guards van Voorwaarts probeerden vaak optimistisch voor de 1 tegen 1 te gaan, maar liepen dan toch vast. Doordat wij elkaar, regelmatig, goed hielpen. Heb ook een paar scheldwoorden over het veld horen gaan, die hier niet op zijn plaats waren ……………die ik dus ook niet herhaal. Dit betekende overigens helemaal niet dat het onsportief was of iets in die richting. Vond trouwens ook dat de scheidsrechters de wedstrijd aardig onder controle hadden en helemaal niet slecht floten.  Stand was 49 – 29 aan het einde van het derde kwart.

Laatste 10 minuten was het een gelopen zaak. Voorwaarts bracht geen variatie of een ander spel. Voor ons was het ook primma zo. We hebben de bal goed rond laten gaan zonder gevaarlijke acties, tegen een passiever wordende verdediging. Om dan vervolgens toch gewoon de juiste beslissende pass te geven en te scoren (Marijn en Michiel). Of gewoon een gecontroleerd afstandschot te produceren (Henk! en Gydo).

Denk dat we de terechte winnaars zijn. De eindstand is 64 – 39 geworden. Regelmatig goede dingen laten zien. Op tempo en met fast-breaks in het eerste kwart. Met het koppie en geduld het laatste kwart. Onze reeks van overwinningen wordt groter en groter…………..Hij houdt nog niet op he?! Volgende week de thuiswedstrijd tegen Souburg H2. Wij zijn er klaar voor!

scores:

Gydo: 8 punten en 0 fouten

Ruud: 12 punten en 1 fout

John: 0 punten en 1 fout en 10 lange passes op maat

Michel: 6 punten en 3 fouten en veel te veel assists…………..

Dennis: 2 punten en 0 fouten

Henk: 2 punten en 0 fouten

Marijn: 4 punten en 1 fout

Michiel: ?? punten en 2 fouten (sorry, wedstrijdformulier was slecht leesbaar!)

De wedstrijd is gespeeld in ons eigen fantastische sportcomplex westerschouwen, waar er vanavond twee overwinningen voor mevo 80 waren, muziek in de zaal, publiek op de banken en het nog lang onrustig was!