vrijdag 15 jan: marathon H1 – mevo 80 H1

De uitwedstrijd in vlissingen tegen de mannen van marathon; start 21.15 uur. Dat is geen vroegertje……. Afwezig aan mevokant: richard (blessure) en baloe (gaat liever sneeuwballen gooien dan basketballen gooien…) Maar toch 8 man op het formulier. Actie: laatste keer hebben wij verloren, dus we hadden wat goed te maken! BJ en patrick wat minder actie deze wedstrijd, omdat ze deze week het sportcentrum niet konden vinden op de dinsdag…..

Zo n goede actie lieten we niet zien aan het begin van de wedstrijd. Fris en degelijk was het spel van marathon wel. Geen helpside van onze kant. De score stond al vrij snel op 6-2. Nog een drietje van klaasjan, maar dan vervolgens 6 minuten geen score van mevo. We waren zoekende. De automatismes via baloe, waren er niet. De thuisspelende ploeg maakte hier goed gebruik van: goede steals en rebounds. Nog twee scores van de vrije-worp-lijn door ruud, zorgde voor een stand aan het eind van het eerste kwart van 25-9. Daar word je niet vrolijk van!

Tweede kwart herpakten wij ons. Dennis duidelijk guard (later ook bj). Hierdoor kon vooral ko op de fastbreak lopen en…….. ook de aandacht op zich vestigen, zowel met bal als zonder bal. Het spel golfde op een neer, met het verschil dat onze afstandsschoten er iets beter in gingen. Scores van afstand van klaasjan, ko en henk. Ook bj wist het netje te vinden. De score ging via 30-14 naar 36-25. Ko gooide er ook nog een paar toverballen in, waardoor we konden gaan rusten met 38-27 op het scorebord. Dit kwart was dus en n-i-c-e en voor ons…

In de rust hebben de mannen van marathon lopen brainstormen en kwamen met een zoneverdediging op de proppen. Even schakelen, maar dan goed ons spelletje tegen zone laten zien. Niet alleen het spelletje, maar ook degelijk rondpassen van de bal. Sapperdeflap zei klaasjan: 3x drietjes! Ook ko liet zien dat hij nog meer kan dan alleen inside-acties: ook voor hem fraaie scores van afstand. Myron vanaf de vrije-worp- lijn (100%) leverde een stand op van 40-33 naar 42-40. Onze verdediging stond ondertussen ook beter. Helpside werd geboden, steals werden ook gemaakt. Ook dit kwart was voor ons: 46-47 de stand.

Vierde kwart zou in ieder geval spannend worden; dat was duidelijk. Marathon was weer omgeschakeld naar een man-to-man-verdediging. Ko en patrick zorgde voor de actie en de scores. Dan weer een drietje van klaasjan. De afwisseling van afstandsschoten en inside-acties maakte het verschil wel. Het ritme van het derde kwart namen we gewoon mee. Via 47-47 naar 47-58, met nog 5 minuten te gaan. Nog een time-out aan mevokant door bj. Niet alleen in het veld aanwezig, maar ook op de bank: thumbs up dude! De tijd tikte in ons voordeel weg. Betekende niet rondspelen op de middenlijn, maar ook geen geforceerde aanvallen en passes aan onze kant. Dan toch de jeugdige kant van mevo, die af en toe de overhand krijgt. Marathon maakte de steals en kwam iets terug: 49-60 naar 57-60. Niets aan die handje, maar dit gaf de mannen uit vlissingen wel moed. Ze verdedigden enthousiast en lieten iets zien, wat leek op een half-full-court-press. De scheidsrechters hadden het niet altijd even makkelijk. Lieten veel doorgaan bij de pogingen van marathon om de bal te pakken. Sommigen (zowel in het wit als in het rood) dachten het zelf even te -regelen- op het veld. Daar zijn scheidsrechters voor, mannen. Als je dan wat wil regelen; regel dan dat je jezelf onder controle hebt! Beter voor jezelf, de ploeg en het basketbal (citaat van m. jordan :-)). De laatste minuten leverde wel spektakel en spanning op; met nog een aardige airbal van klaasjan (mag best hoor; na al die afstandsschoten, die er wel in zijn gegaan!). Laatste minuut 57-60. Ko bracht,in de laatste minuten de bal op, en wij lieten vervolgens de bal rondgaan. Marathon kwam er niet meer aan. De stand 57-62 en……twee punten in da pocket: nice!

Eerste kwart was een duidelijke thumbs down! Vervolgens wel blijven ballen met zijn alleen en de volgende drie kwarts in ons voordeel: 13-18, 8-20 en 11-15. Fijne twee punten meegenomen naar huis. Dat was ook nodig na een serie verloren wedstrijden; ook al was het een paar keer met een klein puntenverschil. Ook deze leveren dan geen punten op. Het blijft gewoon spannend in onze competitie. De koploper staat op 12 punten, de nummer laatst staat op 8 punten. En er komen nog genoeg wedstrijden……. !

De scheidsrechters hebben veel goede dingen laten zien: lopen, drie seconden, overleg, juiste beslissingen. De eerste drie kwarts was de combinatie van 1 ervaren en 1 onervaren scheidsrechter ook geen probleem. Laatste kwart hadden de leidsmannen het gewoon moeilijk met het enthousiasme van 10 dudes op het veld……

De parkeerplaats van basketburg stond vol met auto s; helaas voor de wedstrijden die voor onze wedstrijden plaatsvonden. Na de wedstrijd nog even de MAC bezocht. Deze was al dicht; dus ff door de MacDrive en -met gas op die lollie- naar huis.

dennis: 0 punten en 2 fouten

Aankomende weken geen wedstrijden; dus lekker trainen om in deze -flow- te blijven :-)!