vrijdag 14 oktober: mevo 80 H1 – marathon H1

De tweede wedstrijd van het seizoen. Dit keer tegen de mannen van marathon. Laatste wedstrijden waren altijd spannend; afwachten dus. Verdere info vooraf: afwezig aan mevokant: norbert, richard en patrick. Daarvoor wel aanwezig was gydo en ruud kon het zo hosselen op het werk, dat hij toch mee kon doen. Henk weer eens fluiten, dit keer bij de U16

Flitsend kwamen we uit de startblokken. Ko liep de fastbreak, (veelal) baloe gooide de lange bal op zijn stropdas. We stonden op een gegeven moment 13-0 voor: nice. Tweede kwart konden we ons spel handhaven, waardoor het tempo er toch in bleef. Marathon ging ook scoren, veelal de powerr van hun centers. Daar hadden wij wel iets meer -mannenbasketbal- mogen laten zien. Ook hun guards begonnen op dreef te geraken, dmv rake afstandsschoten. Aan onze kant liet baloe nog even zie hoe het moest, dmv een drietje. We zijn gaan rusten met de stand van 36-23.

Derde kwart:one man, one mission.

Dennis ging helemaal loesoe dit kwart en wist alleen al in dit kwart 12 punten te maken. Via zowel de fastbreak als het van afstand schieten. 51-29 stond er op de borden. Dit is uiteindelijk 57-33 geworden aan het einde van derde kwart.

In het laatste kwart wisten we toch te blijven basketballen. Hierdoor bleef het tempo erin en de afwisseling ook. Baloe en klaasjan wisten het netje nog te vinden van afstand. Hier weer een drietje van klaasjan: lekker schotje dude. Het leverde een eindstand op van 81-51. Dik verdiende overwinning voor ons.

Scheidsrechters hadden een makkelijke wedstrijd en hadden dit dan ook onder controle. 10 fouten aan marathon-kant en 4 (v-i-e-r) aan mevo-kant. Lijkt mij overzichtelijk…

Marathon had een behoorlijke spelerswissel in de zomerstop volgens mij. Een aantal ervaren dudes icm wat spelers uit de u18. Daar moet nog wat tijd overheen gaan…….denk ik…….. Wij hebben gewoon 4 kwarts gebasketbald. Niet mee laten nemen door marathon en gewoon ons eigen spel gespeeld: thumbs up dudes.

gydo: 0 punten en 1 fout

Punten in da pocket gehouden. Genoten van dennis tijdens zijn (waarschijnlijk) laatste wedstrijd, maar ook na de wedstrijd: THX dude!