vrijdag 13 maart: mevo 80 H1-scheldesport H2

Twee (lastige) gegevens vooraf. Eerst natuurlijk vrijdag de dertiende……..doe er mee wat je zelf wilt; wij gaan voor de twee punten! Dan het feit: weten de mannen van Terneuzen nog de weg naar het sportcentrum westerschouwen? Het is een paar jaar geleden dat we tegen ze gespeeld hebben………Jazeker, 11 man sterk, strak in het zwart!

Aan mevo-kant wat probleempjes door oa blessures en een druk programma. Henk en richard moesten een uitwedstrijd fluiten (waarvoor D-A-N-K!), ruud en patrick tanden op elkaar en gaan. Esther met een stralend gezicht achter de tafel (Thx ;-)). Mevo was met 7 man sterk, strak in het oranje!

Scheldesport begon de wedstrijd goed met drie driepunters. Dan weet je gelijk hoe laat het is. Schotje van baloe, klaasjan en een fastbreak van ko waren onze antwoorden. Zeker in de aanval was het even zoeken naar elkaar, hierdoor hadden we een paar keer onnodig balverlies. Scheldesport benutte dit en liep uit naar een 12-6 voorsprong. Ruud kwam nog een paar keer door als trailer en pakte enkele rebounds. Maar als die er niet in gaan (slecht!), dan staat er 8-18 op de borden en daar word je niet vrolijkvan.

Tweede kwart herpakten we ons. De aanvalspatronen begonnen te lopen en de score ook. Ko met de fastbreak, ruud en ko vanaf de vrije worp lijn. De schoten van scheldesport misten ook regelmatig doel. Dit kwart was voor ons; het leverde een ruststand op van 22-31.

Na de rust was het flitsende spel aan onze kant. We probeerden op tempo te spelen, wat ook aardig lukte. De lange ballen van veelal baloe en af en toe BJ kwamen aan en zorgde voor goede scores. Verdedigend hadden we het ook beter en beter voor elkaar. Aanvalstempo aan terneuzen-kant lag meestal laag, met weinig variatie. Ze wilden heel graag met 1 en dezelfde dude 1-tegen-1. Ko verdedigde zekersss niet slecht. Indien er toch gevaar kwam, stond er (een soort van) helpside. Patrick was ook duidelijk aanwezig in de bucket. Via 25-31 naar 36-36. Ondertussen was baloe ook hot en gooide er een aantal driepunters in: bam, bam……….43-39!

Laatste kwart moesten we de voorsprong vast houden. Ons spel veranderde weinig. Scheldesport ging ook door in het zelfde patroon, zowel verdedigend als aanvallend. Bam-bam-baloe, en klaasjan van afstand en met de inside-acties zorgden voor de scores aan mevo-kant. 55-49 met nog 3 minuten op de klok. Een hele enthousiaste drie minuten van scheldesport heb ik niet gezien. Geen press of driepuntspogingen…………….dikke primma. Laatste scores kwamen van klaasjan en leverde een verdiende overwinning op van 61-53: Nice!

Scheidsrechters hebben weer goed gefloten. Een paar ?-tjes waren er wel bij sprongballen, maar dit werd goed opgelost. Zowel mevo als scheldesport lagen daar niet wakker van: gebasketbald moest er worden!

Na de wedstrijd was het nog lang onrustig in het sportcentrum westerschouwen. Of dit aan de cola en bitterlemon lag weet ik niet. Weet wel dat het bitterballengarnituur goed aangekomen is! Thx Edward!

Wij willen langs deze weg BJ nog veel succes wensen aankomende tijd met zijn drukke schema. 🙂

dennis: 0 punten en 1 fout

Volgens mij kijken beide teams al uit naar de wedstrijd in Terneuzen. Nu maar hopen dat wij de sporthal weten te vinden daar…….