vrijdag 13 april: mevo 80 H – scheldesport H2

Na een periode van 2 maanden zonder officieele wedstrijd, was het nu eindelijk weer zover. In deze periode hebben we overigens wel twee vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen ploegen uit dirksland en schiedam! We mochten nu dus aan de bak tegen de mannen uit terneuzen. Zij kwamen met 6 man de hal ingelopen. Dat is ook altijd maar afwachten, omdat ze 2 herenteams hebben, met welke dudes ze komen opdraven. Zij hadden er in ieder geval nog 6; mevo met een beetje fantasie ook (als je de coach meetelt…). Gelukkig liep martijn nog in de zaal en was bereid om mee te doen. Thx dude! Zo konden we toch nog wisselen.

Vanaf het begin deden we mee. Scheldesport had er ook zin in; schoten veel en makkelijk van afstand. Maar … zeker niet alles ging door het netje. Bij ons was er genoeg variatie. Goede acties in de bucket afgewisseld door schoten van afstand. Maar helaas ook een aantal keer de bal weggegooid. Ik moet ook vermelden dat er nog een dude van scheldesport uit is gegaan met een knieblessure. Heeft nog ff langs het veld gelopen, maar werd er niet beter door. Was denk ik een wijs besluit om niet meer te spelen en daarvoor een beetje te coachen en regelmatig een time-out aan te vragen. Beterschap in ieder geval. Er stond 16-23 op de borden.

Tweede kwart veel van hetzelfde. Ko scoorde regelmatig van afstand en door de inside-actie. Niels makkelijke afstandsschoten. Norbert op inzet en enthousiasme met steals en layups. Enkele fastbreaks gezien door ko en norbert op fijn aangeven door baloe. Dat waren wel de hoogtepuntjes. Dieptepuntjes waren ook dit kwart weer; het niet aankomen van passes. Zowel van dichtbij als van afstand. Waar aan het dan ligt? Vermoeidheid in ieder geval niet! (we zitten nog maar in het tweede kwart). Concentratie klinkt dan beter… Ander dieptepuntje waren de 4 fouten van sorbet. Ook al waren de scheidsrechters het er zelf ook niet zo overeens; feit was dat norbert nog 2.5 kwart met 4 fouten verder moest spelen. Laten we de ruststand ook nog ff vermelden: 26-35.

Na de rust moest er wat gebeuren. Ondertussen had scheldesport standje -errug rustig- aangenomen. Bij iedere aanval kwamen ze na 7 seconden over de helft. Fastbreaks zaten er niet in. Daarvoor speelde ze op hun twee balvaste dribbelaars. Gelijk hadden ze. Zij stonden voor en dus moest het van ons komen. We probeerden wel druk te geven, maar dit was niet voldoende. Helpside werd er niet door iedereen geboden. Dit was ook lastig omdat scheldesport het veld groot hield. Wel scores van afstand gezien door baloe en niels. Patrick liet zich gelden onder het board … ehh … bord:-) Stand: 42-59.

Laatste kwart wilden we nog gewoon goed spel laten zien. We waren eigenlijk wel een beetje klaar met hun zoneverdediging en hun tempo! We hebben zeker nog laten zien, dat we kunnen ballen. Fijne steals gezien van ko en norbert (hij stond er nog steeds in met 4 fouten!), gevolgd door de punten. We probeerden halfcourtpress te zetten. Dit lukte helaas niet altijd. Dit moet namelijk en enthousiast en met zijn allen gebeuren! Het leverde wel een paar keer balbezit op. De voorsprong van scheldesport kwam niet meer in gevaar en deze dudes speelden de wedstrijd uit naar een eindstand van 54-71.

Een terechte en verdiende overwinning voor scheldesport. Wij hebben duidelijk te veel ballen weggegooid! Hadden geen antwoord op hun balvaste guards (achteraf gezien hadden we best ff een kwart zoneverdediging kunnen spelen?!). Maar we hebben zeker meegedaan en met vlagen attractief basketbal laten zien. Maar staan wel met lege handen … pindakaas …

Scheidsrechters hebben goed gefloten. De 4 fouten van norbert waren jammer, maar zijn wel uitgesproken. Verder gewoon een makkelijke avond tussen 2 teams die wilden basketballen; een makkelijk te fluiten wedstrijd!

Ondanks het verlies, toch fijn nog een biertje en een bitter-lemon gedaan. Nootjes gehosseld door de charmes van sorbet en … laat ik niet alles vertellen …

Volgende week de uitwedstrijd op zaterdag tegen smokkelhoek 3. Een spannende wedstrijd in de onderste regionen van de competitie. De voorlaatste wedstrijd van de competitie. Laten we vrijdag niet naar renesse gaan, maar een keertje vroeg naar bed en die twee punten zaterdag meenemen naar schouwenduiveland! Het wordt tijd!