vrijdag 12 april: mevo 80 h1 – smokkelhoek h3

Na drie weken pauze mochten we weer aantreden. Dit keer tegen de mannen uit kapelle. Wij stonden nr 3 en zij nr 4. Spanning vooraf. Michiel weer fit en john andere verplichtingen, leverde 9 gemotiveerde mevo-ers op.

Mevo publiek op de banken: gustavo en martin met een koffietje, jeroen en nikki met…………….iets anders…………….en een toeter. Ook van de u18-wedstrijd zijn er nog enkele mensen blijven zitten. Samen met de muziek van dj arthur was het dus helemaal top.

Eerste balcontacten waren licht onzeker. Smokkelhoek startte ook verrassend met een zone verdediging. Scores van marijn en michiel leverde een 6 – 4 tussenstand op. Deze voorsprong was maar van korte duur, omdat we onnodig balverlies leden en we te optimistisch de aanval speelden. Enkele schoten zonder rebounds. Juist tegen een zone moet je regelmatig geduld bewaren. Hierdoor werd de stand 12 – 20.

Het tweede kwart ging dit wel beter, maar echt resultaat uit ons spel kwam er niet. Het tweede kwart was sowieso een beetje raar. Over en weer werd rondgespeeld en balverlies geleden, maar de scores bleven uit. Speel je tien minuten en is de stand in dat kwart 4 – 3……………….. Van beide partijen niet best!

In de rust ons nog even laten inspireren door een paar wijze woorden van enkele oldstars, waardoor we de tweede helft er weer voor gingen. De tactiek zouden we iets veranderen: Meer bal vragen op de kop met actie. In plaats van km-ers maken over de achterlijn zonder resultaat. Op zich ging dat ook iets beter. Michiel en marijn waren goed aanwezig in de bucket en met rebounden. Maar smokkelhoek speelde ook hun spel. Zeker de guards waren moeilijk te stoppen bij hun inside-acties. De fouten aan mevo kant stapelde zich ook op. Baloe had er al vier. Michiel nog een paar fastbreaks gelopen op FANTASTISCHE horizontale passes van baloe, waardoor de stand aan het einde van dit kwart 27 – 42 was. Voor baloe was het ook einde wedstrijd: 5 fouten.

In het laatste kwart moest het gebeuren voor ons. Tempo omhoog en vrij direct scoren. Niet eindeloos rondpassen en daarmee de kostbare tijd verspelen. Ook zouden we iets fanatieker verdedigen. Helaas pakte dit niet goed uit. BJ ook met 5 fouten eruit, waardoor we klaar waren kwa guards. Als noodoplossing heeft ruud nog guard gespeeld, maar ideaal was dat niet. De lange passes bleven uit, en echt gevaarlijk met power konden we niet spelen. Het schotpercentage bij smokkelhoek met al die vrije worpen was ook nog eens niet slecht: 18 van de 28. Voor ons: 3 van de 9. Deze getallen geven ook wel wat stof tot nadenken………………… Halverwege het laatste kwart was de stand 33 – 45. We schakelden om naar een half-court-press. Helaas deden we dit niet goed met zijn allen, waardoor dit niet het gewenste resultaat had. We kwamen niet dichterbij. En….onze bank werd voller: michiel mocht ook gaan zitten met 5 fouten. Gydo schoot er nog een paar lekker in van afstand, maar dat was het dan verder ook wel. Laatste minuut ruud ook nog even zijn vijfde fout gekregen (aanvallende fout tegen, wel score). Dan kun je blij zijn dat je met 9 man bent en de wedstrijd dan toch -normaal- met 5 man uit kan spelen. De eindstand is 44 -61 geworden. Smokkelhoek de terechte winnaar.

Sommigen (van mevo) vonden dat het fluiten beter kon (hoop dat ik het zo goed formuleer). Ik denk dat wij eerst maar eens bij ons zelf moeten kijken. We kunnen beter die energie in ons eigen spel steken! Elke keer hebben we andere scheidsrechters en iedereen heeft een beetje zijn eigen stijl van fluiten. Doe daar zelf je voordeel mee en ga daar goed mee om. En hoe dan ook: lichamelijk contact mag niet met basketbal. Laten we er allemaal maar over nadenken hoe het komt dat wij 27 fouten maken en smokkelhoek 13. Wij 9 vrije worpen creeeren en smokkelhoek 28 ……………………..

Aankomende twee weken hebben we twee uitwedstrijden (marathon en voorwaarts) tegen een zoneverdediging. Laten we het dan met zijn allen zien dat de nederlaag van vanavond onnodig was! Laten we twee hele goede potten basketbal spelen en daardoor hopelijk 4 punten meenemen naar schouwen-duiveland!

henk: 0 punten en 2 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het sfeervolle, toeterige sportcomplex westerschouwen.