vrijdag 10 april: mevo 80 H1-marathon H1

Ook de heren naderen het einde van het seizoen. Nog drie wedstrijden te spelen; vanavond tegen de mannen uit vlissingen. De uitwedstrijd was spannend, maar wisten we met een duidelijk(?) verschil te winnen…….

Eerste kwart begonnen we enthousiast en wisten gelijk te scoren door ko met een bonus er bovenop. Lange ballen werden gegooid door baloe en veelal afgemaakt door ko. Maar ook van afstand wisten we te scoren door klaasjan en bj. De eerste minuten waren echt wel in ons voordeel. Marathon was nog een beetje zoekende, maar scoorden wel. Via 11-6 naar 16-17. Jammer dat je dan toch op achterstand staat. Niet nodig hoor: onnodig balverlies door laksigheid, maar ook door slechte lange ballen. Het laatste is dan gewoon jammer, maar ga daar dan niet opvallend van balen. Dat is zonde van je energie!

Tweede kwart was duidelijk voor marathon. Duidelijk spel en weinig balverlies aan vlissingse kant. We kwamen er slecht tussen. De score liep op naar 23-30. Oei…….. We herpakten ons nog wel oa door een paar scores van ruud met bonussen. Daardoor gingen we rusten met 29-35.

Derde kwart moest er wel wat gebeuren aan mevokant. De achterstand moest kleiner worden. Bij dit verschil, weten we allemaal, dat marathon dit nooit meer weg zou gaan geven. We konden niet meer met een hoog tempo spelen, maar gelukkig werd het ook niet te statisch. Afwisseling was duidelijk aanwezig met oa. onze spelletjes. Gescoord werd er door ko en klaasjan. Van afstand nog een keer door klaasjan en het eerste drietje stond ook weer op papier door baloe akerboom: bam. De aanvalskracht van de tegenstander liet ook na. Men vond elkaar niet meer onder het bord, waardoor dit kwart duidelijk naar mevo ging: 19-11. Voor de rekenaars onder ons………… 48-46 voorsprong voor mevo!

Vierde kwart zou de beslissing moeten brengen. Op hele fijne momenten, goede drietjes van baloe. Gewoon uitgepasst en scoren! Dan weer de afwisseling en snelheid bij ko. Marathon ging ondertussen meer voor de actie. Hier kwam zeker een ander spel op het veld, maar het gewenste resultaat leverde dit niet op. Met nog 4 minuten te spelen, een 60-56 voorsprong. Dit mochten we niet meer weggeven. 60-60 met nog 2 minuten op de klok. Klaasjan geen scores vanaf de vrijeworplijn. Maar wel van afstand. 62-60. Laatste minuut, rebound aan onze kant, vrije worpen van ko mis, marathon balbezit, steal door mevo en fout op ko. Weer twee vrije worpen en twee scores. Nice. Stapjes buiten de driepuntslijn werden gemaakt en de bal ging aardig rond. Marathon kon het niet opbrengen om steals te maken. Daardoor is de eindstand 64-60 geworden: 2 punten in da pocket!

Spannende pot basketbal, waarin wij weer, tegen marathon, aan het langste eind mochten trekken. Zeker goede dingen gezien: fastbreaks, lange ballen, sterke verdediging waardoor marathon de bal niet kan innemen (dus balbezit voor ons) veerkracht als team zijnde, maar helaas ook een aantal mindere acties: veel balverlies, het maken van lopen, schieten onder druk.

De scheidsrechters hebben goed gefloten, maar hadden zeker ook zo hun momentjes…………. in ieder geval zeker met de beste intenties! Hierdoor was het gelukkig aan allebei de kanten; dus anders gezegd: onpartijdig. Daardoor hebben we met twee teams weer een spannende avond basketbal kunnen laten zien.

henk: clean sheet

De wedstrijd is gespeeld in westerschouwen, waar de u14 eerder op de avond, het weer zo heeft gehosseld, dat ze dinsdag weer taart gaan eten 🙂 Hou ook alvast vrijdag 24 april vrij. Dan spelen de u14 en u16 hun laatste wedstrijden in westerschouwen (check zelf de stand ff!).

ps:Maar weer eens een wist-u-datje er tussen door:

Wist U dat baloe beter de ballen op maat kan gooien dan de shirts op maat kan leggen 🙂

Het wedstrijdsheet was slecht te lezen…. en dus de scores ook…..