vriendschappelijk: mevo 80 h1 – sparta h1

Zomaar op de maandagavond een wedstrijdje in onderdak in Zierikzee. Voor onze vrienden van flakkee helemaal niet verkeerd, want dit is dan wel 20 minuten dichterbij.

Ruim op tijd was sparta in de sporthal en …..alles donker…….. Maar om 2055 kwam er leven in de brouwerij: tafelaars, scheidsrechter, muziekinstallatie en 9 gemotiveerde heren (en heertjes!) van mevo. Na een warming-up op 2-unlimited begonnen we om 2110 met de wedstrijd van 4 x 10 minuten.

Eerste kwart ging goed gelijk op. Aan beide kanten werd regelmatig gemist, waardoor de score, maar, 8 – 8 werd. Klaasjan wist in dit kwart aardig het netje te vinden.

Het tweede kwart verliep anders. Bij sparta raakte martijn geblesseerd en moest sparta verder met 5 spelers. Voordeel voor mevo zo je zo denken…………theoretisch wel…………….. maar we kregen vanaf dat moment gewoon basketballes! Heel veel balverlies aan mevo-kant. Door goede balonderscheppingen van sparta, maar zeker ook slechte passes aan mevo-kant. Op tempo kwamen de bezoekers van flakkee eruit. Thijs was niet te stoppen (deed mij persoonlijk denken aan oude tijden met Jimmy-John :-))Konden wij er iets tegenover stellen? Weinig. Fastbreaks waren spaarzaam. Spelletjes kwamen niet uit de verf. Het leverde een ruststand op van 16 – 35.

Derde kwart probeerden we het zeker wel. Meer rond spelen en geduld hebben, maar de echte kansen kwamen gewoon niet. Bij sparta veranderde weinig. Denk je dat je de dreiging een beetje onder controle hebt; dan gooit  Meijk ze er gewoon van afstand in. Ook driepunters…………. Ga je daar op reageren, dan komen de drives van de guards weer naar voren. Vooral Jasper liet drives zien, waar je met echt alleen maar achteraan kon lopen.

Ergens aan het eind van het derde kwart ging er iets verkeerd, wat ik nog steeds niet begrijp………….en ook jammer vind! In ieder geval was Jasper het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter (Martin). Hij gooide gefrustreerd de bal naar de scheids ……………. op zijn rug…………….. Beide waren gelijk klaar met de wedstrijd: geen zin meer. Zeker achteraf denk ik: hadden we niet gewoon wat meer kunnen accepteren en de volgende wedstrijd ieder een scheids kunnen leveren, bijvoorbeeld? Of zoiets dergelijks? Sparta speelde nu de wedstrijd in ieder geval uit met 4 man en………………….gaf nog steeds basketballes! Nog een buzzerbeater van Thijs (a la pa :-)!) en een eindstand van: 36 – 74.

Wij zeggen na deze avond: dank voor de les. Maar staan weer gewoon te springen om in de zomervakantie of in de competitievoorbereiding (september) weer tegen Sparta te spelen! We kunnen een betere wedstrijd laten zien dan deze!

Dank aan patrick en arthur voor het tafelen, dj arthur voor de fantastische muziek en martin voor het fluiten. Allemaal: thumbs up!