Verslag van B.C. Vlijmscherp over de wedstrijd van Mevo’80 – Volharding 2

Tijdens onze geweldige wedstrijd zat het team van B.C. Vlijmscherp aan de zijlijn, en dit waren hun belevingen over onze wedstrijd:

“..Nee, het betrof de wedstrijd in de 2de klasse, tussen Volharding 2 – Mevo ’80. Een absolute kraker tussen twee teams die beiden nog geen wedstrijd hadden gewonnen dit seizoen. De slechte scheidsrechters in deze wedstrijd voegden zelfs nog wat extra spanning toe. Gelukkig waren wij op tijd vertrokken om de gehele tweede helft van deze wedstrijd te kunnen aanschouwen. Met fabuleus basketbal van nr. 42 en wie kent hem niet, “Michael Jordan”, met nr. 23 wist Volharding in het vierde kwart helemaal bij te komen na toch zo’n 10 punten achter te hebben gestaan. Dit alles bij een stand in het derde kwart van ongeveer 30-40. Het werd een bloedstollende puntje-puntje wedstrijd waarbij beide teams aan het langste eind zouden kunnen trekken. Langs de kant hoopten wij natuurlijk op een verlenging zodat we nog langer in het altijd gezellige Goes konden verblijven. De ontknoping kwam toe Volharding in de laatste 2 minuten een kleine voorsprong wilde verdedigen door de wedstrijd uit te passen. Een tactisch sterke zet, die helaas operationeel niet goed werd uitgevoerd. Na een discutabele pass naar de oudste speler in het veld, “The Wizard”, ging de bal buiten de lijnen door toedoen van een speler van Mevo. De scheidsrechter beoordeelde het anders…Op dat moment kon zelfs de meest ervaren speler van het veld het niet langer verdragen waarop hij, nog redelijk rustig, uitviel tegen de onbekwame scheidsrechter. The Wizard bleek hiermee de wedstrijd eigenhandig te beslissen want voor zijn uitspatting kreeg hij een technische fout. Mevo’80 bleek uiteindelijk te sterk door één van de vrije worpen raak te schieten. Eindstand: 51-52.”