(U18) Mevo’80 – Volharding 1

Verslag door: Niels van der Wekken

Op vrijdag 20 januari 2017 speelde wij thuis tegen Volharding  1 u18. Aangezien wij krap zaten met beschikbare spelers vroegen wij aan Ko om mee te doen met onzen wedstrijd met toestemming van de coach van Volharding. Bedankt dat je mee wou doen Ko!!!

Na het goede warmlopen kon de wedstrijd beginnen, het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De eerste punten waren jammer genoeg voor de jongens van Volharding hierop hadden wij gelukkig snel antwoord en zo ging het, heel het kwart door. De tussenstand van het eerste kwart was daarom ook 8-8.

Het tweede kwart kon beginnen, iedereen begon hier gelijk scherp aan.  Dit leidde ook tot een uitlooping op de score van Mevo80. Hierop had Volharding de laatste 2 minuten jammer genoeg een antwoord, ze gingen namelijk full court spellen hierdoor kwamen ze weer terug. We gingen hierdoor rusten met een stand van 27-25 voor Mevo80.

Het derde kwart begon dit kwart veel goede en snel samenspel van Mevo80 dit leidde natuurlijk uit op veer scores. Ook verdedigde we goed en zo hadden we de voorsprong iets uitgebreid!! De tussenstand was dan ook 47-40 voor Mevo80!!

Het laatste kwart begon Volharding wou er alles aan doen om terug te komen, Mevo had hier geen antwoord op, en zo kwam volharding in de laatste minuut voor te staan met 55-57. Hierdoor moesten wij scoren en geen onnodige fouten maken gelukkig gebeurde dit ook niet en maakte Ko in de laatste 20 seconde via een schotje de gelijkmaker, het stond nu dus 57-57!!! En met deze stand gingen we dus de extra tijd, dit waren 5 min om dus voor te komen en zo te winnen! In deze extra tijd waren de jongens van Volharding niet gefocust en hier konden wij dus flink gebruik van maken dit leidde dus tot een overwinning van Mevo80. De eindstand was 63-59!

De tafelaars bedankt voor alle scores op te schrijven en de tijd bij te houden. En de Scheidsrechters bedankt.