Souburg 2 heren – Mevo’80 heren

Vrijdag 7 jan was de dag van de eerste wedstrijd van de heren in het nieuwe jaar. Maandags was het wedstrijdschema pas uitgekomen; dus kort dag. Maakte verder niet uit: we waren gemotiveerd. Wel even een paar afmeldingen: bart en michel maken liever een sneeuwpop en richard ging liever kindercola drinken……… Er waren nog genoeg spelers.

Vanwege slechte opkomst moesten deze en gene nog een halve wedstrijd -uitzitten- wat resulteerde in een dreamteam van de eerste helft met een gemiddeld iets hogere leeftijd. De tweede helft ging deze duidelijk omlaag.

Dat waren de berichten voor de wedstrijd. Nu de actie zelf. Het begin was duidelijk voorons: sprongbal- balbezit souburg en een schitterende lay-up in eigen basket…………………..0-2 voor ons. Eigenlijk wilde we stoppen maar……… Beide teams speelde een zone verdediging en deden dit naar behoren. De scores bleven laag omdat er geen echte schutters waren. Ruststand 23-20 in het voordeel van souburg 2.

Tweede helft de jeugd (marijn, julian) erin voor de ervaring (snor, henk en eddie). Wat zeker resulteerde in meer beweging en meer insides. Verder wisselde souburg naar de man -to-man verdediging en liep iets uit doordat ze het af en toe goed uitspeelden. Laatste kwart had souburg nog 5 teamfouten zodat elke fout twee vrije worpen voor ons opleverde. Helaas zonder het gewenste resultaat. Eindstand: 37-27 voor souburg.

Jammer. Denk dat het een goede pot basketball was, van niet-helemaal-nba-nivo. Complimenten aan de beiden scheidsrechters. Ook aan souburg 2 die evenals souburg 1 gewoon wilden basketballen en geen tijd besteedden aan randgebeurtenissen.

We spelen nog een keer thuis tegen souburg 2 en met een volledig team en een beetje geluk…………toch…………