(MU18) Volharding – Mevo’80

Verslag wedstrijd Mevo U18 tegen Volharding 13-11-2015,

In een iets te koude sporthal stelden de Mevo-angels zich op. De tegenpartij was bekend om hun harde en betere spel. De scheidsrechters waren twee jonge U18 jongens voor de meiden twee schatjes. Het spel barstte los en verzande in veel balverlies. Ballen werden weggerukt en niet goed gepaasd zodat de tegenpartij aangespeeld werd. Dit gebeurde van beide kanten zodat we moeten spreken van een vrijdagavond ziekte. Er werd geworsteld om de eerste punten. Mevo miste een paar keer en helaas scoorde Volharding de eerste punten. Na het inwisselen van tempo dribbelaar Feija kwam er snelheid in het mevo spel. De verdediging was goed maar de tegenpartij zag de gaten en buitte die uit. Jip speelde sterk aanvallen en inside. Hiermee schept ze ruimte en zet ze Volharding onder druk. Sofie betrouwbaar en is een echte bedreiging via outside aanvallen. Eva liep een gekneusde duim op maar speelde dapper de wedstrijd uit. Het eerste kwart was de stand 11-6. Mevo beperkte de schade en gaf veel tegengas. De vermoeidheid en de frustratie stond op de rode gezichten te lezen. Wendy zocht het bord maar werd afgedekt. Het tweede kwart bracht de eerste punten voor Didianne. Ze zoekt de ruimte op en is aanspeelbaar. Er zullen nog vele punten van haar volgen. Hanna is goed in de verdediging en houdt overzicht wat ook resulteerde in twee doelpogingen maar net over de ring. De baskets werkten niet erg mee. Meerdere pogingen van Mevo stranden bij een onwillige basket. Volharding vondt de basket beter. Einde tweede kwart 17-8. Een nog niet gelopen race. Tijdens tweede kwart wilden sommige meiden de schattige scheidsen krabben die wat ongelukkig floten. Martin wist dit te voorkomen door bijna op de vuist te gaan met de andere coach. Waardoor de dames zich bepaalden tot het spelen van de wedstrijd. Na de pauze kwam de Mevo machine goed op gang. Aanval na aanval golfde op de tegenpartij af maar helaas zonder punten. Volharding ronde gestaag een aantal geslaagde acties af waardoor de stand in voordeel toenam. In de laatste seconden wist Mevo een geslaagde aanval op te bouwen die Miriam er sierlijk in wierp. Dit tot veel genoegen van alle speelsters, de coach en het meegekomen publiek. Mevo eindigde met een luid gejuich de verloren wedstrijd. Wanneer de skills and drills getraind worden en het team zich hecht aaneen smeed zal de competitie nog heel wat te zien krijgen van deze Mevo-angels.